Benjamin Savšek se je v kanuju veselil dveh zmag. Foto: MMC RTV SLO
Benjamin Savšek se je v kanuju veselil dveh zmag. Foto: MMC RTV SLO

no je najboljši čas med dvojci postavila naveza Luka Božič/Sašo Taljat.

V prvi vrsti so na Kajakaški zvezi Slovenije tekmi namenili mlajšim članom in mladincem, saj te že aprila čaka svetovno prvenstvo, toda v ospredju je bila tudi trenutna pripravljenost članskih reprezentantov, ki jih maja čaka evropsko prvenstvo, septembra pa še svetovno. "S tem vikendom sem zadovoljen. Spet sem tisti 'tastari' jaz, spet sem našel motiv za veslanje, spet uživam. Šel sem nazaj na stari model čolna, ker mi bolj 'pade v rit', če se izrazim po domače. To sta bili prvi tekmi, ko vsaj približno veš, kje si, kaj bo še treba popraviti. Veseli me, da sem vse štiri vožnje odpeljal z ničlo, brez večjih napak. Sicer pa je komaj marec, sezona je še dolga, glavne tekme še prihajajo," je bil z dvema zmagama zadovoljen najboljši slovenski 'divjevodaš' zadnjih let, Kauzer.

Hrastničan se je z novo sezono odločil za star model čolna, ki je, kot kaže, zelo hiter. Tokrat je drugo mesto zasedel Martin Albreht, tretji pa je bil Simon Brus. Pri mladincih je zmagal Niko Testen pred Vidom Kudrom Marušičem in Jurijem Žmavcem.

"Sem zelo zadovoljen, vidi se, da sem dobro opravil priprave. Zdaj čakam nov čoln, ki bo enak kot ta, ki mi zelo ustreza. Ko bo ta preveč obtolčen, ga bom zamenjal. Cilji za sezono so kot zmeraj visoki, bomo videli, se bom pustil tudi presenetiti," pa je povedal najhitrejši kanuist na tacenskih brzicah Savšek, ki je lani na svetovnem prvenstvu osvojil bronasto kolajno. Tudi tokrat sta na oder za zmagovalce stopila Anže Berčič in Blaž Cof. Člana dvojca Božič in Taljat sta se med posamezniki morala zadovoljiti s šestim in sedmim mestom. Eva Terčelj je bila tokrat boljša od reprezentančne kolegice Urše Kragelj.