Rok Klavora je v Cottbusu dosegel tretjo zmago za svetovni pokal v karieri. Foto: www.alesfevzer.com
Rok Klavora je v Cottbusu dosegel tretjo zmago za svetovni pokal v karieri. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef je na preskoku osvojila tretje mesto. Foto: Aleš Fevžer

Enako oceno sta dobila tudi drugouvrščeni Nizozemec Bram Verhofstad in tretjeuvrščeni Rus Kiril Prokopev. O vrstnem redu je odločala izvedba sestave - in v tej je bil Klavora najboljši. Drugi Slovenec v finalu Luka Terbovšek je bil z oceno 12,100 osmi.

Klavora je tako slavil tretjo zmago v svetovnem pokalu v svoji karieri, pred tem je zmagal leta 2016 v Ljubljani in leta 2011 v Mariboru.

Pred tekmo težko našel motivacijo
"Preden smo šli na tekmo, sem težko našel motivacijo. Bolj kot pa se je tekma bližala, bolj sem se je veselil. Cottbus je ena boljših tekem, tako po konkurenci kot organizaciji. Vesel sem, da sem zmagal. Tega nisem pričakoval. Mogoče sem zaradi tega šel toliko bolj sproščeno v vajo. Naredil sem jo čisto. Izhodiščna ocena je bila malo nižja kot pri ostalih, a sem sestavo naredil tako čisto, da so mi vzeli tako malo, da smo trije dobili enako oceno. Ampak imamo pravilo, da tisti, ki ima najmanjši odbitek, je višje. Imel sem najmanjši odbitek in sem zmagal," je povedal Klavora.

Kysselefova odlična tretja
Tjaša Kysselef je na preskoku osvojila tretje mesto. Za svoja skoka je prejela oceno 13,716. Zmage se je veselila Uzbekistanka Oksana Čusovitina (14,283), druga pa je bila Rusinja Lilija Akaimova (13,733). "S skokoma sem še kar zadovoljna. A znam bolje. Skoka nista bila tako čista, kot jih znam narediti. Sem pa zelo zadovoljna z uvrstitvijo. Občutki so čudoviti. Nisem si mislila, da lahko danes dobim medaljo," je povedala Kysselefova.