Anja Klinar je v sijajni formi pred SP-jem v Kazanu, ki se začenja 2. avgusta. Foto: EPA
Anja Klinar je v sijajni formi pred SP-jem v Kazanu, ki se začenja 2. avgusta. Foto: EPA
Štiri zmage Klinarjeve v Radovljici
Anja Klinar za zdaj edina potnica za Rio
Klinarjeva blestela v Radovljici

Prav tekma na 400 m prosto je bila najzanimivejša v nedeljskem delu mitinga, saj sta ob Klinarjevi nastopili še ravenski potnici za svetovno prvenstvo v Kazanu Gaja Natlačen in Tjaša Oder, v zanimivem finišu za drugo mesto pa je imela več moči mlajša Natlačnova. Klinarjeva se je bolj kot s tekmicama borila z uro, saj si je že na polovici priplavala prednost, ki ji je zagotavljala zmago.

"Že nekaj časa se vrtim okrog izida 4:10, a po napornem koncu tedna sem zadovoljna. Upam, da se bom v 14 dneh še malo spočila in da bom na svetovnem prvenstvu lahko naredila še korak naprej. Za boljši izid na 200 m delfin mi je malo zmanjkalo energije, pa tudi sicer mi letos ne gre najboljše, a za vidnejši izid bi morala biti bolj spočita," je povedala 27-letna Jeseničanka, ki jo prihodnje leto čaka že četrti nastop na olimpijskih igrah.

Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde je po pričakovanjih zmagala še na 100 m prsno, v ozadju pa je Estonka Marija Romanjuk v boju za drugo mesto za stotinko sekunde ugnala mlado domačo plavalko Tjašo Pintar, ki je v uvodu popoldneva zmagala na 200 m mešano. "Tukaj sem glede na treninge pričakovala še boljše izide, a sem zelo utrujena in če k temu dodam še visoke temperature, sem vseeno lahko zadovoljna," pravi Vozlova, ki ne skriva, da si na bližnjem SP-ju v Tatarstanu želi tudi kakšen popoldanski nastop.

Med potniki za SP v Kazan se je predstavil tudi Radovljičan Robert Žbogar, ki je bil drugi na 200 m mešano, zmagal je Madžar Daniel Dudas, ki je na Gorenjskem slavil kar petkrat, razočaran pa je bil Žbogar nad izidom 2:03,44 na 200 m delfin, pa čeprav je dosežek zadostoval za zmago. "Tega nisem pričakoval. Na pripravah na Ravnah sem delal vrhunsko in upajmo le, da je to posledica težkih treningov. Zdaj se moram spočiti in pripraviti na SP," si je zaželel varovanec trenerja Mihe Potočnika.

Na mitingu se je v nedeljo predstavil tudi Mariborčan Martin Bau, ki je bil zadovoljen s pokazanim na 200 mešano in 100 m prosto, predvsem izid 53,8 na 100 prosto pa mu je dal potrditev, da je primerno hiter pred potjo na zbor najboljših plavalcev sveta. "Tukaj sem dobil še nekaj zadnjih odgovorov in mislim, da lahko optimistično potujem v Rusijo," je dejal štajerski dolgoprogaš.

Štiri zmage Klinarjeve v Radovljici
Anja Klinar za zdaj edina potnica za Rio
Klinarjeva blestela v Radovljici