Jure Košir je bil zelo zadovoljen po koncu dobrodelnega golfturnirja na Bledu. Foto: MMC RTV SLO
Jure Košir je bil zelo zadovoljen po koncu dobrodelnega golfturnirja na Bledu. Foto: MMC RTV SLO

Več kot osemdeset udeležencev turnirja, ki je potekal na igrišču na Bledu in med katerimi so bili Koširjevi nekdanji sotekmovalci ter njegovi smučarski in poslovni prijatelji, je s plačilom igralnine in dobrodelnim bližanjem zbralo 5.765 evrov, ček z zbranimi sredstvi pa je Košir na večerni razglasitvi zmagovalcev predal direktorici ustanove Majdi Benedik Dolničar. Z zbranimi sredstvi bo ustanova za pomoč otrokom z rakom kupila aparat za preprečevanje in zdravljenje vnetja ustne sluznice, ki nastane kot posledica dolgotrajnega obsevanja in kemoterapij.

Kernen se je odpovedal mobilnemu telefonu
Eden izmed zmagovalcev turnirja, nekdanji smučarski as Švicar Bruno Kernen, se je v korist ustanovi odpovedal osvojeni praktični nagradi mobilnemu telefonu in ga dal na dražbo. Ob tem je Košir na dražbo dodal še "smučanje z Juretom Koširjem", tako da je skupna številka zbranih sredstev na koncu poskočila še za 800 evrov.

"Končna ocena je odlično. Vesel sem, da se je večina povabljencev odzvala mojemu povabilu. Zahvala za izjemno izvedbo krstnega dogodka, ki bo nedvomno postal tradicionalen. Verjamem, da bo prihodnje leto na turnirju zaigralo še več nekdanjih smučarskih asov, ki bi zanesljivo prišli že letos, če ne bi od ideje do izvedbe minili le štirje meseci," je dejal Košir.