Urša Kragelj je bila zelo hitra v polfinalu, a je zbrala tudi dva dotika. Foto: www.alesfevzer.com
Urša Kragelj je bila zelo hitra v polfinalu, a je zbrala tudi dva dotika. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske kajakašice druge v Pragi

Kragljeva se je v finale prebila s četrtim časom. Sicer je bila izjemno hitra, saj je postavila daleč najboljši čas, konkurenco je prehitela za dve sekundi, vendar si je prislužila tudi štiri kazenske sekunde. V finalu je nastopila previdneje, a je vseeno imela en dotik, kar je bilo dovolj za deveto mesto.

"Tudi polfinalna vožnja ni bila popolna, ker sem imela dva dotika. V finalu sem se dobro počutila, ampak pri nekaterih kombinacijah mi ni steklo tako dobro kot v polfinalu, imela pa sem tudi dotik. Konkurenca tu v Pragi je izjemna, pozna pa se tudi, da so tekmovalke tu trenirale že več tednov prej. Danes je bilo težko priti na stopničke. Takrat sem imela najhitrejši čas, ampak je proga takšna, da si hitro lahko izgubil čas. Žal mi ni uspelo," je po tekmi povedala Urša Kragelj.

Kajakašice zaostale le za Čehinjami
V polfinalu je Eva Terčelj zasedla 19. mesto. Zmage se je veselila Nemka Jasmin Schornberg, druga je bila Avstralka Jessica Fox, tretja pa domačinka Katerina Kudejova. Ob koncu tekmovalnega dne so se kajakašice pomerile še na ekipni tekmi, kjer pa se je Slovenkam uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Poleg Kragljeve in Terčeljeve je nastopila še Ajda Novak. Slovenske reprezentantke so na progi naredile dva dotika, kar jih je uvrstilo na drugo mesto. Zmagale so Čehinje, tretje pa so bile Avstralke.

Po tretjem mestu v kvalifikacijah sta visoko ciljala tudi Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu, a sta še na drugi letošnji tekmi ostala brez finala. Tokrat je sicer dolgo kazalo, da bosta nastopila med najboljšo deseterico, a so jima naknadno pripisali dve kazenski sekundi, kar ju je potisnilo zunaj mest, ki vodijo v finale. Bila sta 12. Zmagala sta Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche. V ekipni tekmi so slavili Poljaki. Naslednja tekma za svetovni pokal bo že prihodnji konec tedna v Krakovu. V soboto je izvrstno nastopil Benjamin Savšek, ki je bil v kanuju drugi, kajakaši pa so bili tretji.

Slovenske kajakašice druge v Pragi