Mina Markovič bo v nedeljo poskušala zadržati vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: BoBo
Mina Markovič bo v nedeljo poskušala zadržati vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Foto: BoBo

Markovičeva, vodilna v svetovnem pokalu in branilka skupne zmage, je v polfinalu zasedla tretje mesto, padla je na gibu tik pod vrhom. Vidmarjeva je imela sedmi dosežek polfinala. Boljša od Markovičeve je bila njena izzivalka, Južnokorejka Jain Kim, ki je splezala smer do vrha. Vrha smeri se je dotaknila še Rusinja Dinara Fahridinova.
V kvalifikacijah Slovenki do vrha
Kimova v skupnem seštevku svetovnega pokala za Markovičevo zaostaja 33 točk, odločitev o skupni zmagovalki se je tako prenesla na nedeljski finale. Ta se bo začel ob 16. uri s tekmo najboljših osmih moških finalistov, dekleta pa se bodo pomerila ob 17. uri.
Slovenski tekmovalki sta splezali do vrha obeh kvalifikacijskih smeri ter si delili prvo mesto s Kimovo. V polfinale se je uvrstila tudi Tina Šušteršič, ki je osvojila končno 22. mesto.

Primožič tik za osmerico
V moški konkurenci v finalu ne bo slovenskega predstavnika. Najboljši dosežek je uspel Urbanu Primožiču, ki je z 9. mestom, svojim izidom sezone, ostal tik za osmerico finalistov. Klemen Bečan je zasedel 14. mesto, Domen Škofic je bil 18., Jure Bečan pa 20. Polfinale sta dobila Avstrijec Jakob Schubert in Španec Ramon Julian Puigblanque.