Urša Bežan je na državnem prvenstvu za več kot tri sekunde izboljšala svoj rekord na 800 metrov prosto. Foto: osebni arhiv Urše Bežan
Urša Bežan je na državnem prvenstvu za več kot tri sekunde izboljšala svoj rekord na 800 metrov prosto. Foto: osebni arhiv Urše Bežan

Plavalka kranjskega Triglava Urša Bežan je poskrbela za največje presenečenje državnega prvenstva v Mariboru, saj je z 8:33,61 prepričljivo zmagala na 800 metrov kravl. Čeprav je plavala brez prave konkurence, je za debele tri sekunde izboljšala osebni rekord. Tudi sama je bila malo presenečena, saj je Kranjčanka, ki jo že sedem let trenira Karmen Petrič, žena nekdanjega vrhunskega plavalca Darjana Petriča, v polnem treningu. Na 100 metrih se je videlo, da nima prave hitrosti. Seveda je bila z dosežkom in osebnim rekordom zelo zadovoljna, enako pa se je razveselila tudi petkovih rezultatov in zmag na 200 metrov kravl in 400 mešano.

Končala glasbeno šolo
Visoko plavalko, ki ima plavalne gene že v družini, odlikuje zelo tekmovalna narava. Ne le v športu, nasploh v življenju. Med drugim je uspešno končala glasbeno šolo v igranju prečne flavte. Z glasbo so na nek način povezani tudi njeni plavalni začetki, saj jo je kar nekaj časa plavalno vzgajala znana pevka in glasbenica Eva Breznikar. Breznikarjeva sicer olimpijskih iger kot tekmovalka ni dočakala, jih bo pa morda Urša Bežan.

Olimpijsko normo želi že letos
Trdno je odločena, da olimpijsko normo izpolni že letos. Ne le kot članica štafete 4 x 200 kravl, ki se mora na evropskem prvenstvu maja v Antwerpnu uvrstiti v finale. Urša Bežan bo svojo priložnost lovila tudi v posameznem nastopu. Na 200 metrov kravl, v disciplini torej, v kateri je Sara Isaković na zadnjih olimpijskih igrah osvojila srebrno medaljo.

Povzeto po prispevku Uršule Majcen za Radio Slovenija