Miro Kregar se je na stopničke prebil z odličnim tekom, potem ko je bil po plavanju šele 15., po kolesarjenju pa šesti. Foto: Miro Kregar
Miro Kregar se je na stopničke prebil z odličnim tekom, potem ko je bil po plavanju šele 15., po kolesarjenju pa šesti. Foto: Miro Kregar

Kamniški ultratriatlonec je za 84 km v močnem vetru in ob visoki temperaturi potreboval 6 ur in 24 minut. Po 42 kilometrih (to je razdalja klasičnega maratona) je imel čas 2:54. V zadnji etapi mu je bil konkurenčen le Brazilec Alexander Ribeiro, ki je tudi končni zmagovalec Ultramana.

Ob močnem vetru peš v klanec
Slovenski uspeh je na četrtem mestu dopolnil Nino Cokan, ki je na svoji spletni strani zapisal, da je bilo najtežje drugi dan tekmovanja (275 km kolesarjenja): "Na začetku je bil dež, ob koncu pa veter s hitrostjo prek 80km/h, tako da so morali v zadnji klanec nekateri kolesa tiščati kar peš, ker je bilo v takih raznmerah nemogoče kolesariti."

Kregar po plavanju šele 15.
38 povabljenih tekmovalcev je moralo premagati 10 km plavanja, 420 km kolesarjenja in 84 km teka. Prvi dan jih je čakal plavalni del preizkušnje in 145 km kolesa, drugi dan preostalih 275 km kolesarske preizkušnje, zadnji dan pa dvojni maraton čez lavina polja.

Kregar je imel pri plavanju težave zaradi slabosti, čeprav je vzel tablete. Nabral si je pol ure zaostanka in iz Tihega oceana prišel šele petnajsti. Drugi dan se je na kolesu prebil na šesto mesto, v nedeljo pa po odličnem teku prišel na želene stopničke za zmagovalce.

Leta 2000 in 2001 zmagal Velepec
Za Kregarjem je že peti nastop na Havajih, najuspešnejši pa je bil leta 2009, ko je končal kot drugi. Slovenija ima na tekmovanju ultraman na Havajih dve zmagi, leta 2000 in 2001 je zmagal Uroš Velepec, ki je zdaj trener moške biatlonske reprezentance.