Preostali športi
()
Jernej Kruder je v Čongčingu na Kitajskem po uvrstitvi v današnji finale ostal brez stopničk. Foto: BoBo

Dodaj v

Kruder in Kadićeva brez stopničk na Kitajskem

Janja Garnbret manjkala zaradi maturitetnih obveznosti
6. maj 2018 ob 15:33
Peking - MMC RTV SLO, STA

Slovenska športna plezalca Jernej Kruder in Katja Kadić sta na tretji tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Čongčingu na Kitajskem po uvrstitvi v današnji finale ostala brez stopničk. Tako Kruder kot Kadićeva sta osvojila šesto mesto.

Slovenski športni plezalci so azijsko turnejo odprli s stoodstotnim izkupičkom v sobotnih kvalifikacijah. Vsi štirje predstavniki so se uvrstili v nedeljski polfinale.

Gregor Vezonik je tekmo po petem mestu v kvalifikacijah končal na 13. mestu. Anže Peharc je slovenske nastope sklenil na 16. mestu.

Moški finale je dobil Japonec Kokoro Fujii. Drugi je bil povratnik po poškodbi Kanadčan Sean McColl, tretje mesto je pripadlo Rusu Alekseju Rubcovu.

Pri ženskah je ob odsotnosti najboljše Slovenke Janje Garnbret, ki si je vzela tekmovalni premor zaradi maturitetnih obveznosti, slavila zmago Japonka Akijo Noguči pred rojakinjo Miho Nonaka in Srbkinjo Stašo Gejo, ki je s tretjim mestom osvojila prve stopničke v svetovnem pokalu.

Azijska turneja se bo prihodnjo soboto nadaljevala v Tajanu na Kitajskem, sklenila pa prvi junijski konec tedna na Japonskem, v Hačiodžidžu, enem izmed mest v tokijski metropoli.

Vmes bo Ljubljana 19. in 20. maja na Kongresnem trgu še drugič gostila mednarodni plezalski masters v balvanih Triglav The Rock.

D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo