Preostali športi
()
Jernej Kruder je na vseh štirih letošnjih preizkušnjah svetovnega pokala v balvanih plezal v finalu, enkrat je zmagal, dvakrat je bil drugi. Foto: Instagram Jernej Kruder

Dodaj v

Kruder in Vezonik tudi na Kitajskem skupaj na stopničkah

V soboto v Ljubljani Triglav The Rock
13. maj 2018 ob 13:37
Taian (Kitajska) - MMC RTV SLO

Športna plezalca Jernej Kruder (2.) in Gregor Vezonik (3.) sta na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Tajanu (Taian) stopila na stopnice za zmagovalce.

Boljši od Slovencev je bil na Kitajskem le Izraelec Alex Khazanov. Slovenca sta boj za stopničke napovedala že v polfinalu, v finalu najboljše šesterice pa sta ubranila izhodiščna položaja in že drugič v tej sezoni (podobno je bilo v Moskvi) poskrbela za dvojne slovenske stopničke.

27-letni Kruder je v izjemni formi, po štirih tekmah nove sezone prepričljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala v balvanih.

Anže Peharc je v polfinalu zasedel 16. mesto. Med ženskami je Katji Kadić le malo zmanjkalo do finala, je osvojila je končno sedmo mesto. Janja Garnbret je azijsko turnejo izpustila zaradi mature.

Svetovni pokal v balvanih se bo nadaljeval 2. in 3. junija v Tokiu, kjer bo leta 2020 športno plezanje doživelo olimpijsko premiero.

Vmes se bodo najboljši športni plezalci ustavili v Ljubljani, kjer bo 20. maja mednarodno tekmovanje v balvanih Triglav The Rock, ki ne šteje za točkovanje svetovnega pokala, je pa uvrščeno na tekmovalni spored Mednarodne zveze za športno plezanje.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo