Uroš Kroflič je zadel za vodstvo Maribora z 2:1, a to ni bilo dovolj. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Kroflič je zadel za vodstvo Maribora z 2:1, a to ni bilo dovolj. Foto: MMC RTV SLO
Maribor klonil tudi proti Bragi

Mariborčani so na sinočnji prvi tekmi z 2:5 klonili pred Dino, zdaj pa še pred portugalsko zasedbo, saj kljub vodstvu niso našli recepta, kako bi prednost, ki so si jo priigrali v drugem delu drugega polčasa, obdržali do konca. Portugalci so prek Marinha povedli že v prvi minuti, a so gostitelji prek Roka Rednaka izenačili v 13. minuti in na odmor odšli z neodločenih 1:1. Uroš Kroflič je v 35. minuti poskrbel za vodstvo gostiteljev, ki pa ni trajalo dolgo. V 37. minuti je izid izenačil Cassio, ki je prejel lepo podajo Ruana. Portugalska vrsta ni popuščala, v zadnji minuti tekme je za 3:2 zadel še Andre Machado, podal je Bruno Cintra.

V prvi tekmi večera sta se pomerila španski Inter in moskovska Dina, ki ni imela možnosti proti aktualnim prvakom. Ti so prek Elisandra povedli v 15. minuti, isti igralec pa je bil uspešen tudi v drugem polčasu, zadel je v 22. minuti. Na 3:0 je v 34. minuti povišal Pola, končni izid je 54 sekund pozneje postavil Fabrizio Bastezini.

Mariborčani so gostitelji skupine 2 glavnega dela Lige prvakov in pred domačimi gledalci lovijo eno izmed prvih treh mest, ki vodijo v elitni del tekmovanja. Inter ima zdaj dve zmagi, Dina in Braga po eno, Maribor je brez. Po petkovem prostem dnevu bo v soboto sledil še sklepni del tekmovanja, varovanci trenerja vijoličastih Mateja Gajserja se bodo ob 20. uri pomerili z Interjem, ki ima v svoji vrsti prvega zvezdnika tega športa Ricardinha.

SKUPINA 2, Maribor
FUTURENET MARIBOR - BRAGA 2:3 (1:1)
Rednak 13., Kroflič 35.; Marinho 1., Cassio 37., Machado 40.

DINA MOSKVA - INTER FS 0:4 (0.1)

Sobota ob 17.30:
BRAGA - DINA MOSKVA

Ob 20.00:
INTER FS - FUTURENET MARIBOR

FUTURENET MARIBOR - DINA MOSKVA 2:5 (1:1)

INTER FS - BRAGA 4:1 (2:0)

Maribor klonil tudi proti Bragi