Floyd Mayweather v dolgi karieri profesionalnega boksarja ni poznal poraza. Foto: Reuters
Floyd Mayweather v dolgi karieri profesionalnega boksarja ni poznal poraza. Foto: Reuters
Mayweather za konec opravil še z Bertom

Mayweather je prevladoval v vseh dvanajstih krogih, tako da so bili vsi trije sodniki soglasni, da je bil boljši tekmec. Bertu je podelil 410 udarcev in ob tem 232-krat zadel ter dosegel kvoto 56 odstotkov. Berto je resda sprožil kar 495 udarcev, toda večinoma je "mahal v prazno", saj je zadel le 83-krat.

S tem je 38-letni Mayweather ubranil naslov prvaka v veltrski kategoriji po različicah WBC in WBA. V dolgi karieri je dobil vseh 49 obračunov, v katerih je boksal, in je izenačil dosežek Rockyja Marciana (49 zmag, brez poraza). "Moja športna kariera je končana. Vsak boksar mora vedeti, kdaj je čas za slovo, in ta čas je prišel. Zdaj se bom posvetil družini."

Obračun je imel precej manjšo draž kot majski proti Mannyju Pacquiau, ne nazadnje je bilo nekaj ur pred tekmo še mogoče kupiti vstopnice. Pravega šova ni bilo, Mayweatherjev tekmec enostavno ni bil dovolj privlačen, da bi vznemiril boksarsko javnost. Berto, ki je bil na stavnicah velik avtsajder, je namreč od leta 2011 od šestih dvobojev (oziroma sedmih, če štejemo še sobotnega) zmagal le trikrat. Med temi zmagami je tudi tista nad Dejanom Zavcem.

Mayweather je po letu 2007 le en dvoboj dobil z nokavtom, preostalih devet pa po točkah.

Mayweather za konec opravil še z Bertom