Kljub končni sodniški odločitvi je bil dvoboj zelo enostranski, saj je Mayweather prekašal Alvareza v prav vseh boksarskih prvinah. Foto: Reuters
Kljub končni sodniški odločitvi je bil dvoboj zelo enostranski, saj je Mayweather prekašal Alvareza v prav vseh boksarskih prvinah. Foto: Reuters

V noči na nedeljo je Mayweather stopil v ring v hotelu MGM Grand ter po sodniški odločitvi premagal Saula Alvareza in vpisal 45. zaporedno zmago ter si nadel šampionska pasova v polsrednji kategoriji po različicah WBA in WBC.

36-letni ameriški boksar je za obračun z Alvarezom (42 zmag, 30 s k. o., 1 neodločen izid) prejel ček za astronomskih 45 milijonov dolarjev oz. 33 milijonov evrov, kar je najvišja podeljena nagrada v zgodovini tega borilnega športa. Njegov tekmec, 13 let mlajši Mehičan, pa bo bogatejši za šest milijonov dolarjev oz. 4,5 milijona evrov.

Izžvižgana sodnica in njeno izenačenje
Čeprav je Mayweather odigral taktično zelo dober dvoboj, saj je nasprotnika prekašal tako v tehničnih boksarskih prvinah kot tudi s hitrostjo, dal pa mu je tudi nekaj zelo atraktivnih udarcev, je bil na koncu vseeno odvisen od odločitve sodnikov, ki niso bili povsem soglasni, ena izmed sodnikov, sodnica CJ Ross, pa je celo menila, da je bil dvoboj izenačen, za kar jo je dvorana bučno izžvižgala (114:114, 117:111 in 116:112).

Mayweather je šele drugič stopil v ring, potem ko je nekaj časa preživel za zapahi, po priznanju obtožb o nasilju v družini ter fizičnem napadu na partnerico, s katero ima otroka.