Mitja Petkovšek je zaostal le za Kitajcem. Foto: EPA
Mitja Petkovšek je zaostal le za Kitajcem. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je osvojil osmo mesto. Foto: EPA

Na bradlji je zmagal Kitajec Vang Guanjin (16,125 točke), Petkovšek pa bo imel že čez slabe tri tedne priložnost za oddolžitev, saj je kitajski zvezdnik prijavljen za nastop na Šalamunovem memorialu. Na stopnički za Petkovškom pa je končal Grk Vasileios Colakidis (15,725).

V današnjih finalih uvodne jesenske tekme sezone je uspešno nastopil tudi Rok Klavora, ki je na parterju v izjemni konkurenci z oceno 14,375 točke zasedel šesto mesto. Bertoncelj je bil na konju z ročaji osmi.

Petkovšek je bil še na majavih rokah
"V finalu sem nastopil s težjo vajo s tremi toči, ki mi je zdaj še toliko težja, ker še nisem povsem pripravljen, tako da sem se kar tresel od napora. Že tako in tako sem se tresel že v sobotnih kvalifikacijah, saj gre za mojo prvo tekmo po majski tekmi zvezd v Moskvi, kaj šele danes. Poleg tega pa še nisem bil ravno najbolj prepričan vase, tako da sem bil danes res na majavih rokah," je odkrito priznal 34-letni Ljubljančan, ki pa je vesel, da mu je uspelo premagati tako Colakidisa kot Uzbekistanca Antona Fokina.

Kmalu Šalamunov memorial
Naslednja tekma gimnastičnega svetovnega pokala bo v Sloveniji, saj se bo svetovna smetana v okviru Šalamunovega memoriala od 23. do 25. septembra zbrala v Mariboru. Prireditelji so že potrdili rekordno udeležbo iz 36 držav, saj gre za zadnji večji preizkus pred oktobrskim svetovnim prvenstvom v Tokiu (7.-16.).