Adrian Gomboc ostaja brez medalje na svetovnih prvenstvih. Foto: EPA
Adrian Gomboc ostaja brez medalje na svetovnih prvenstvih. Foto: EPA
Gomboc v podaljšku izgubil proti Izraelcu Flickerju
Hiter konec za slovenska judoista

Aktualni evropski prvak je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je premagal Gavina Mogopaja iz Bocvane. V 3. krogu se je pomeril s prvim nosilcem Talom Flickerjem. V rednem delu ni bilo dosojenih točk, po 33 sekundah podaljška pa je Izraelucu uspelo osvojiti odločilno točko.

Gomboc: Včasih odloča sreča
"Dobro sem nadziral borbo, bil boljši, na koncu pa sem malo spustil, zastal, kar je izkoristil, saj je zelo izkušen borec. Dobro se poznava, vedel sem, kaj dela in celo borbo sem ga nadziral z desno roko. Na koncu mi je malo zmanjkalo, a izgubiti s takim borcem ni presenečenje, razočaranje pa seveda je. Bil sem dobro pripravljen, a včasih odloči tudi sreča," je po porazu misli strnil Gomboc.

35-letna Petra Nareks je v prvem krogu premagala Severno Korejko Ring Son Sim. V drugem krogu je z iponom premagala Jaciro Ferreiro (Mozambik), ki je bila v prvem krogu prosta. Njena naslednja nasprotnica Erika Miranda je bila enostavno premočna in hitro slavila z iponom. Brazilka je v tej kategoriji na svetovnih prvenstvih že osvojila štiri medalje.

Nareksova: Brazilka se je pripravljala pri nas
"Ko si tako blizu dobrega izida, si želiš še več. Posebej, ker Brazilko dobro poznam. Mesec in pol se je pripravljala pri nas, vsakodnevno sva imeli borbe in večkrat sem jo na treningu vrgla. Seveda je odlična borka, tretja na svetu, to sem vedela, a morda je bila danes želja tako velika, da sem začela delati napake," je priznala Nareksova.

Z naslovom prvaka sta se okitila Japonka Uta Abe (do 52 kilogramov), med moškimi pa njen rojak Hifumi Abe (do 66 kg).

Gomboc v podaljšku izgubil proti Izraelcu Flickerju
Hiter konec za slovenska judoista