Američani (na fotografiji Tiger Woods) po prvem dnevu Ryderjevega pokala vodijo s 5:3. Foto: Reuters
Američani (na fotografiji Tiger Woods) po prvem dnevu Ryderjevega pokala vodijo s 5:3. Foto: Reuters
Ryderjev pokal: Evropejci branijo zmago

Pred več kot 40.000 gledalci, ki so na trenutke navijali kot na nogometni tekmi, so se v dopoldanskem delu najprej pomerili po štirje ameriški in evropski pari v tako imenovanih "foursomes", v katerih igralca iz istega moštva izmenoma udarjata žogico vse do luknje. V tovrstni igri sta bili moštvi ZDA in Evropa enakovredni, tako da sta popoldanske "fourballs" začeli z 2:2.

Pri "fourballs" - v katerih prav tako igrajo po štirje pari iz enega in drugega moštva, a igrajo vsak s svojo žogico, točko pa moštvu prinese tisti, ki jo prvi spravi v luknjo - so se bolj izkazali gostitelji. Dobili so tri od štirih dvobojev, pokazali nekaj izvrstnih udarcev in večinoma povsem nadigrali Evropo.

Svetla točka pri zadnji je bil novinec na teh tekmovanjih, Belgijec Nicolas Colsaerts, ki je praktično sam (njegovemu kolegu v paru Leeju Westwoodu namreč ni šlo prav nič od rok) Evropi priigral zmago nad parom Steve Stricker/Tiger Woods. Colsaerts je namreč dosegel kar osem "birdiejev" in "eagle" ter tako izničil sicer solidno Woodsovo igro.

Evropa je branilka naslova in za ponovitev zmage izpred dveh let potrebuje skupno 14 točk, medtem ko morajo Američani za uspeh zbrati pol točke več. Tekmovanje se bo končalo v nedeljo.

Ryderjev pokal: Evropejci branijo zmago