Mina Markovič je letos na treh tekmah vedno končala na odru za zmagovalke. Foto: BoBo
Mina Markovič je letos na treh tekmah vedno končala na odru za zmagovalke. Foto: BoBo

"Tekma se ni razpletla najbolj po mojih željah, vsekakor pa je drugo mesto nov vrhunski rezultat. Čestitke Jain, ker je danes pokazala res lepo, tekoče in skoraj popolno plezanje v finalni smeri," je po drugem mestu razmišljala Markovičeva, ki v skupnem seštevku svetovnega pokala za Kimovo zaostaja za vsega pet točk.

"Že v polfinalu sem si privoščila napakico in sem padla, čeprav sem imela še dovolj moči za naskok na vrh. V finalu sem smer sicer preplezala do vrha, vendar pa mi tega niso upoštevali, saj sem se preveč obotavljala na sredi smeri in mi je na koncu zmanjkalo časa. Definitivno se nam obeta zelo zanimivo dogajanje do konca leta, ker sva obe pripravljeni res vrhunsko in štejejo le malenkosti," je še povedala najboljša slovenska plezalka zadnjih let.

Na tekmi v Belgiji je pri moških slavil Avstrijec Jakob Schubert. V finalu je plezal Domen Škofic, ki je tekmovanje končal na devetem mestu: "Na splošno sem s tekmo zadovoljen, dosegel sem še drugi letošnji finale po lanski prvi uvrstitvi med najboljših osem. Sezona tako poteka po načrtih. Letos sem si sicer zadal za cilj, da sem na čim več tekmah v finalu oziroma da mi uvrstitve v finale postanejo navada."