Slovenski reprezentanci na Danskem ne bo mogel pomagati Lovro Sambol (v sredini). Foto: Luka Gorjup
Slovenski reprezentanci na Danskem ne bo mogel pomagati Lovro Sambol (v sredini). Foto: Luka Gorjup


Varovanci Emmanuela Meyerja so se na tekmo v Odenseju dobro pripravili, znova bodo zaigrali bratje Skofič, tudi Lewis Podpadec, zaradi poškodb pa bosta manjkala Lovro Sambol in Francoz slovenskih korenin Guillaume Demas, ki si je nedavno zlomil nogo.
Bohinc: Slovenci smo v vseh športih fenomen
"Danci, ki prihajajo iz višjega ranga tekmovanja, so nosilci skupine in nedvomno favoriti, vendar to so bili prejšnjo soboto tudi Srbi, a smo jih deklasirali. Težko bo, vendar če pade še Danska, potem je jasno, da je cilj prvo mesto v skupini in uvrstitev v višji rang (skupina 2B, op. a.)," je povedal kapetan izbrane vrste Grega Miljuš. Predsednik Rugby zveze Slovenije Primož Bohinc je dodal: "Slovenci smo v vseh športih fenomen in nič drugače ni pri ragbiju. V soboto se bomo pomerili z državo, ki ima štiri lige, mi pa imamo le štiri klube. Naši fantje so pokazali svoj domet na sobotni tekmi proti Srbiji. Če premagamo še Dansko in prezimimo na prvem mestu, bo to nad pričakovanji."
Do danes štirje medsebojni obračuni
Danska in Slovenija sta se v preteklosti pomerili že štirikrat, obe reprezentanci sta po dvakrat zmagali. Prvič sta se udarili novembra 2002, ko so bili Danci v Ljubljani boljši s 13:10, oktobra 2003 so v Odenseju zmagali z 21:3. Sledili sta zmagi Slovenije: najprej novembra 2008 v Odenseju s 25:19, nazadnje maja 2010, ko je bilo 14:12. Na lestvici skupine 2C po eni odigrani tekmi vodi Slovenija pred Avstrijo, Dansko, Srbijo in Luksemburgom.