"Medalje iz recikliranih kovin, ki jih bomo dobili iz starih telefonov in drugih aparatov, so simbol trajnosti in sodelovanja javnosti," je povedala Hikariko Ono. Foto: Reuters

"Medalje iz recikliranih kovin, ki jih bomo dobili iz starih telefonov in drugih aparatov, so simbol trajnosti in sodelovanja javnosti," je povedala Hikariko Ono, ki je pristojna za komuniciranje z javnostjo. Hirakiro Ono je ob tem dodala, da se bodo organizatorji pozneje odločili, ali bodo medalje v celoti iz recikliranih materialov ali le delno.

Gre za staro prakso, saj so medalje iz recikliranih kovin prvič podelili med zimskimi igrami v Vancouvru 2010, zlate in bronaste so bile iz recikliranih materialov tudi letos v Riu. Gre za drage postopke, zato japonski prireditelji v tem trenutku ne morejo potrditi, da bodo z reciklažo dejansko tudi kaj prihranili pri stroškovniku.

Vsekakor je jasno, da bodo stroški iger zelo visoki. Zadnje ocene strokovnjakov so pri 30 milijardah dolarjev, kar je trikrat več od prvotne ocene.