Mads Ebler je slavil končno zmago v Kopru. Foto: Jana Pines
Mads Ebler je slavil končno zmago v Kopru. Foto: Jana Pines
Zmagovalci SMRC
Zmagovalci Slovenia Match Race Cupa 2011. Foto: Jana Pines
Match race v Kopru, reportaža 3. dne
Danec Ebler zmagovalec pokala Slovenije

Prvovrsten šov za obiskovalce, ki so si regato lahko od blizu ogledali z glavnega mestnega pomola, sta za piko na i letošnje izvedbe uprizorila evropski prvak Mads Ebler in Južnoafričan Ian Ainslie. V šibkem vetru je sprva slavil lažji Ebler, tudi drugi dvoboj se je izšel njemu v prid, nato pa se je burja okrepila in Ainslijevih štirideset kilogramov presežka je odtehtalo ključno vlogo pri tretjem in četrtem dvoboju. "Na krovu je zavladala panika. Vsakič ko smo bili bok ob bok, je bil Ian hitrejši. Vedeli smo, da za zmago potrebujemo boljši štart. Pred zadnjim dvobojem smo se umirili, skovali načrt in ga taktično uresničili," je zmagovalno strategijo ob prihodu na kopno pojasnil presrečni Danec, prepričan, da bo prihodnje leto zagotovo prišel ubraniti zaslužen naslov prvaka.

Vesna Dekleva Paoli presrečna s četrtim mestom
"Ko nas je jutranja ploha premočila do kosti, smo se odločili, da odjadramo, kot najbolje znamo. Morda smo bili nekoliko prelahki za ta veter, a dali smo vse od sebe in končno 4. mesto je več, kot smo pričakovali. Zame je bil to dober trening, saj zadnje leto tekmujem pretežno na ženskih Match Raceih. Sprememba mi je dobro dela. Jadranje v moški konkurenci je na višji ravni, priložnost za tak trening v domačih vodah pa bi bilo greh izpustiti,"
je dejala Dekleva Paoli, ki so ji na krovu pomagali Rok Košir, Marko Štanta in Matija Čok.

Orel ni pričakoval tretjega mesta
Razpoložen je bil tudi Orel: "Zadovoljen sem s tekmovalnega in organizacijskega vidika. V jadranju sem res užival in na tak dosežek nisem računal. V slast mi je bil predvsem obračun za tretje mesto z Vesno. Od lani je vidno napredovala in želim ji, da bi se decembra v Perthu kvalificirala na olimpijske igre. Kar se tiče organizacije, pa lahko rečem le, da je bil veter naš zaveznik in ambiciozno zastavljen program smo brezhibno izpeljali." Orlu so do tretjega mesta pomagali Aleš Božnik, Karlo Hmeljak in zamejec Jaro Furlani.

KONČNI VRSTNI RED
1. Mads EBLER (DAN)
2. Ian AINSLIE (JAR)
3. Jure OREL (SLO)
4. Vesna DEKLEVA (SLO)
5. Dejan PRESEN (SLO)
6. Nicolai SEHESTED (DAN)
7. Szymon SZYMIK (POL)
8. Peter NICHOLAS (AVS)

Match race v Kopru, reportaža 3. dne
Danec Ebler zmagovalec pokala Slovenije