Manny Pacquiao, upodobljen v skodelici kave v enem izmed lokalov v Manili. Foto: Reuters
Manny Pacquiao, upodobljen v skodelici kave v enem izmed lokalov v Manili. Foto: Reuters

Filipinec je pred obračunom še zadnjič stopil pred novinarje. "Komaj že čakam, da se dvoboj začne. V zadnjem obdobju sem zelo dobro treniral in čutim, da sem odlično pripravljen. Ne bom rekel, da bo šlo za največji boksarski dogodek v zgodovini, saj bi bilo to žaljivo do mnogih dvobojev, ki so že bili, bo pa zagotovo eden največjih," razmišlja 36-letni boksar, ki je na 64 uradnih dvobojih dobil 57 obračunov, petkrat je izgubil, dva obračuna pa sta se končala brez zmagovalca.

"Ljudje imajo radi tak slog boksa, takega imam rad tudi sam in od njega ne bom odstopal. Za mano je odlična kariera. Ko sem se začel ukvarjati z boksom, si nisem nikoli predstavljal, da bom tako uspešen," je priznal Pacquiao.

Ne glede na razplet bo zaslužil 80 milijonov dolarjev, Američan pa jih bo prejel še 40 več. Delitev zaslužka ga ne moti: "Dobro veste, koliko časa je trajalo, da smo se sploh dogovorili za ta dvoboj in kako lahko že zdaj govorimo o drugem? Do prvega sploh ne bi prišlo, če se ne bi strinjal, da bo delež denarne nagrade 60:40 v korist Mayweatherja."