Slovenski padalci nadaljujejo bero medalj na velikih tekmovanjih. Foto: Zoran Račič
Slovenski padalci nadaljujejo bero medalj na velikih tekmovanjih. Foto: Zoran Račič

S tem so ubranili naslov izpred dveh let. Slovenci so naslov dosegli v zadnji seriji, ko so za tri centimetre premagali Ruse.

"V nasprotju z nekaterimi predhodnimi tekmovanji smo tokratno prvenstvo odprli z odličnimi skoki in si po polovici tekmovanja nabrali veliko zalogo, a je ta na žalost do sedme serije skopnela, saj so tudi druge ekipe skakale odlično. V zadnji seriji smo ostali mirni, zbrani in popolnoma osredotočeni na najpomembnejši skok, ki nam je zelo dobro uspel. Očitno in na našo srečo so bili Rusi precej bolj obremenjeni kot mi, kar je zadoščalo za osvojitev naslova," je prvenstvo ocenil Uroš Ban.

Slovenci so v igri za medalje tudi v posamični konkurenci. Salkič si po osmih serijah deli prvo mesto z Rusom Dimitrijem Maksimovim, oba sta zbrala samo dva kazenska centimetra in imata pred tretjeuvrščenim Čehom Jiržijem Gečnukom tri centimetre naskoka. Takoj za Čehom je na četrtem mestu še Balta s šestimi centimetri. Maja Sajovic je po sedmih serijah na šestem mestu, za bronom zaostaja le dva centimetra, do konca pa so še tri serije.