Mitja Petkovšek bo naskakoval deveto kolajno na evropskih prvenstvih. Foto: BoBo
Mitja Petkovšek bo naskakoval deveto kolajno na evropskih prvenstvih. Foto: BoBo
Selektor Kolar pred gimnastičnim EP-jem

Slovenija se bo v Franciji prihodnji teden predstavila tako s člansko - poleg Petkovška in Bertonclja bodo slovenske barve na ekipni tekmi zastopali še Rok Klavora (parter, preskok, krogi, drog), Alen Dimic in Žiga Britovšek (oba mnogoboj) - kot z mladinsko vrsto, v katero so se prebili Matic Pečan, Luka Kišek, Jure Weingerl, Peter Lampret in Miha Šmigoc.

"Petko" verjame, da bo odlično pripravljen
"Lahko bi rekel, da sem dovolj solidno pripravljen. Na zadnji tekmi svetovnega pokala v Osijeku sem bil res v dobri formi, ki pa sem jo nato načrtno malo spustil, da ne bi bilo preveč pritiska. Verjamem, da bom v času do prvenstva spet odlično pripravljen za nastop," je dejal Petkovšek, ki ima v bogati zbirki odličij z EP-jev že osem kolajn, od tega kar štiri zlate, in dodal: "V kvalifikacijah bom zagotovo nastopil z lažjo različico sestave z izhodiščno vrednostjo 16,200 točke, saj imam ob dobri izvedbi vse možnosti za finale. V finalu pa bom bržčas prikazal težjo vajo in ob dobrem razpletu naskakoval eno od kolajn."
V Osijeku je tako kot Petkovšek zmagal tudi Bertoncelj. "Lahko rečem, da nimam prav nobenih pripomb. S trenerjem Sebastijanom Piletičem sva pred Osijekom končno našla pravo različico vaje z izhodiščno vrednostjo 16,200, s katero bom nastopil tudi v kvalifikacijah. Ob dobrem izidu v kvalifikacijah pa se bom nato v finalu taktično odločal med to in za tri desetinke težjo sestavo (16,500), odvisno od žreba, tekmecev ..." je pred odhodom v Montpellier pojasnil Bertoncelj.

Selektor Kolar pred gimnastičnim EP-jem