Mitja Petkovšek se je v kvalifikacijah pri seskoku z bradlje oprl na roki, kar je izvedbeno enako padcu. Foto: BoBo
Mitja Petkovšek se je v kvalifikacijah pri seskoku z bradlje oprl na roki, kar je izvedbeno enako padcu. Foto: BoBo

"Z malo več sreče bi lahko tudi lepo doskočil, pa bi bilo vse v redu. A nisem in realno gledano se moram sprijazniti, da nisem bil dovolj 'natreniran' in sem imel pred prvenstvom premalo prakse, premalo ponovitev sestav. Po vseh težavah s poškodbami dlani v zadnjem času se mi enostavno ni uspelo dovolj pripraviti. Izpustil sem tekme, premalo sem naredil vaj, premalo treniral, ker sem imel poškodovane roke, tako da sem letos spomladanski del sezone pričakal le polovično pripravljen," je povedal 36-letni telovadec.

Za finalno osmerico najboljših je zadostovalo že okroglih 15 točk. "Že če se pri seskoku ne bi oprl na obe roki, sploh ni treba, da bi doskočil popolno, pa bi se zlahka uvrstil v finale. Sicer se zavedam, da mladi telovadci prihajajo in res fantastično telovadijo. Pa vendarle, če sam vajo lepo naredim, sem še vedno med najboljšimi. Gimnastika je le gimnastika in vedno se dogajajo napake. To je tudi čar športa. Še vedno sem dovolj konkurenčen, zato tudi z veseljem vztrajam," je prepričan Petkovšek.

Popravni izpit bo imel že konec prihodnjega tedna, ko bo Ljubljana v Hali Tivoli gostila tekmo svetovnega pokala. "Domače tekme se zelo veselim, če bodo le dlani zdržale in mi ne bodo spet popokale, da bom lahko do tekme nemoteno treniral. Bil bi vesel, če bi mojo lažjo sestavo v spomladanskem delu sezone vsaj na domači tekmi naredil tako, kot je treba. Že tako imam letos v tem delu sezone porazno statistiko," je še povedal Petkovšek.