Peter Mankoč se je na 50 prosto zelo približal osebnemu rekordu. Foto: BoBo
Peter Mankoč se je na 50 prosto zelo približal osebnemu rekordu. Foto: BoBo

Na koncu se je moral Ljubljančan na 50 prosto zadovoljiti z 18. mestom in položajem druge rezerve. S časom 21,95 se je polfinalu približal le na slabi dve desetinki sekunde (21,77). Tiha želja je bil dosežek pod 21,81, osebnim rekordom, ki ga je dosegel v štafeti pred desetimi leti na evropskem prvenstvu v nemški Riesi.

"Videl sem, da se mi na koncu ne bo izšel zavesljaj in sem moral drseti v cilj. A to je moj drugi izid v karieri, zadovoljen sem, saj sem pred tem vedel, da med 16, če bo vse normalno, skorajda na morem priti. Zato sem si želel osebni rekord. Zdaj je škoda, ker nimam priložnosti, da bi osebni rekord napadel še enkrat, a je v redu, saj 50 kravl na veliki tekmi nisem plaval že deset let in bilo je prav zanimivo," je povedal 34-letni ilirijan.

Solidno se je predstavila Tjaša Oder, ki je na 800 prosto osvojila osmo mesto, ki bo po popoldanskem finalu najboljše osmerice najbrž pomenilo končno 16. mesto. A izid 8:31,14 je bil manj, kot si je želela tekmovalka z Raven na Koroškem. Kot prvi sta nastopili Nastja Govejšek in Urša Bežan na 100 prosto. Obe sta zaostali za osebnima rekordoma, na koncu pa je bila Govejškova 35., Bežanova pa 39.