Michael Phelps ima kar 18 zlatih olimpijskih medalj. Foto: Reuters
Michael Phelps ima kar 18 zlatih olimpijskih medalj. Foto: Reuters
Phelps napovedal vrnitev v bazene

Ameriška plavalna zveza je sporočila, da bo 28-letni Phelps nastopil na mitingu za veliko nagrado, ki bo med 24. in 26. aprilom v Mesi v Arizoni.

Najuspešnejši olimpijec vseh časov - v svoji zbirki ima kar 18 odličij najbolj žlahtnega leska ter še po dve srebrnega in bronastega leska - je že lani z nekaterimi namignil, da se bo vrnil v bazene. Leta 2008 je z osmimi zlatimi odličji v Pekingu podrl rekord Marka Spitza z iger v Münchnu leta 1972.
Začel je trenirati z nekdanjim trenerjem Bobom Bowmanom, ob tem pa je zdaj vstopil tudi v program ameriške protidopinške agencije in nakazal, da je njegov veliki cilj nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru leta 2016.
"Mislim, da bo le malce preveril svojo pripravljenost. Ne bi rekel, da gre za popolno vrnitev na tekmovanja. Od septembra znova trenira, ujel je že dobro formo in se vsekakor ne bo osmešil. Vidim, da uživa na treningih, to je pogrešal. Prvi dan bo nastopil na 100 m prosto in na 100 m delfin, drugi dan načrtujemo nastop na 50 m prosto," je pojasnil trener Bowman.

Phelps bo morda nastopil tudi na ameriških kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo v Kazanu, ki bodo med 6. in 10. avgustom v mestu Irvine v Kaliforniji.

Phelps napovedal vrnitev v bazene