Mitja Petkovšek je v Osijeku slavil že pred dvema letoma. Foto: BoBo
Mitja Petkovšek je v Osijeku slavil že pred dvema letoma. Foto: BoBo

Tretje mesto je zasedel Romun Daniel Berbecer. Petkovšek, ki je lani na tekmi svetovnega pokala v Osijeku zasedel drugo mesto, pred dvema letoma pa zmagal, je tako odlično opravil z zadnjim preizkusom pred majskim evropskim prvenstvom, ki bo v Montpellieru.

"Že včeraj mi je bilo zelo všeč, ko sem slišal Zdravljico za Saša, zase pa ne pomnim, kdaj so mi jo nazadnje vrteli, saj v svetovnem pokalu na redkokateri tekmi vrtijo himne," so bile prve Petkovškove besede po nastopu.

Zmaga lepa popotnica za EP
"Lepo je, ko zmagaš, a sam vedno ostajam prizemljen. Zavedam se, da bi bila lahko danes pri meni polomija. Sam pri sebi vem, da bi bilo kljub istemu počutju in pripravljenosti lahko tudi drugače. Težko je nato razložiti vsem okoli tebe, ki kar naenkrat od tebe pričakujejo in celo zahtevajo kolajno. A danes je bilo super, kar je lepa popotnica tudi za evropsko prvenstvo," je dodal Ljubljančan.

Saša Golob je nastopila v finalu parterja. Prejela je oceno 13,250 točke in zasedla šesto mesto. Na gredi je z oceno 13,400 osvojila Teja Belak osvojila četrto mesto.