Ljubitelji boksa željno pričakujejo zvezdniški obračun med
Ljubitelji boksa željno pričakujejo zvezdniški obračun med "Moneyjem" in "Pac-Manom", ki se napoveduje že zadnjih nekaj let. Foto: Reuters

Ponudba neporaženemu ameriškemu boksarju in njegovemu menedžmentu se je tako povišala še za 10 milijonov dolarjev, kar je potrdil tudi dolgoletni boksarski menedžer in nekdanji sodelavec legendarnega Dona Kinga M. Akbar Muhammad: "Mediji špekulirajo, da se je ponudba dvignila za 10 milijonov dolarjev na zagotovljenih 120 in imajo prav."

Tako Mayweather kot Pacquiao sta ta mesec oznanila, da sta se pripravljena srečati v ringu enkrat v prihodnjem letu, Mayweather pa naj bi prejšnji teden v enem izmed intervjujev tudi dejal, da je pripravljen na dvoboj s Filipincem in celo predlagal datum, 2. maj 2015.

Mayweather je doslej dobil vseh 47 poklicnih dvobojev, od tega 26 z nokavtom. Forbes ga je v zadnjih letih redno uvrščal na prvo mesto med najbolje plačanimi športniki na svetu. Pacquiao, ki se v domovini ukvarja tudi s politiko, je doslej opravil 64 poklicnih dvobojev, zabeležil 57 zmag, pet porazov in dva neodločena izida.