Dejan Zavec je sedem centimetrov nižji in dober kilogram lažji od Saše Jengojana. Foto: Twitter Dejan Zavec
Dejan Zavec je sedem centimetrov nižji in dober kilogram lažji od Saše Jengojana. Foto: Twitter Dejan Zavec
Jengojan kilogram težji od Zavca

Zavcu je tehtnica pokazala 68,5 kilograma, Jengojanu, svetovnemu prvaku supervelterske kategorije po verziji WBF, pa 69,7 kg. Najvišja dovoljena teža v tej kategoriji je 69,9 kg.

Z lahkoto dosegel predpisane kilograme
"Tako bom rekel, že na tehtnici se je videlo, da sem veliko lažji, z lahkoto sem dosegel predpisane kilograme, niti se ne zavedam, da je bilo tako lahko. Tehtnica tokrat ni bila moj fokus, ostalo mi je veliko energije za sam dvoboj, kjer bom lahko potrošil več energije, da ne bom pasiven. Mislim, da bo to tisti jeziček na tehtnici, ki bo doprinesel k še bolj pestri borbi,"
je po uspešno opravljenem tehtanju dejal Ptujčan.

MMC je petim uporabnikom omogočil, da si bodo dvoboj v mariborski dvorani Tabor ogledali v živo. Nagradna igra je potekala na Facebooku.

Nagrejenci so: Lucijan Guzej, Tadeii Melua Marotjoks, Maja Zajc, Miha Oblak in Mitja Novak. ISKRENE ČESTITKE!
POZOR! Nagrajenci lahko vstopnice prevzamete le na recepciji TV Slovenija na Kolodvorski 2 v Ljubljani (z osebnim dokumentom).


Ptujčan še vedno sanja o ZDA

Zavec je že pred časom dejal, da je nadvse hvaležen za novo priložnost, to je borba za naslov svetovnega prvaka, ki bi mu lahko spet odprla vrata v meko boksa - ZDA. Tam je dvakrat že izgubil, a še vedno upa, da lahko pri 39 letih spet poseže med zvezde tega športa. Podobne cilje ima tudi njegov tokratni nasprotnik, ki je poleg tega še devet let mlajši.

Dvorana Tabor bo razprodana
Zavec se dobro zaveda, da bi morebiten poraz lahko pomenil tudi konec njegove bogate športne poti. A o porazu sploh ne razmišlja. Eden od razlogov za dvoboj v Mariboru je tudi ta, da na domačih tleh ne pozna poraza. Zaveda se, da za njim stojijo navijači in podporniki, ki jih ne sme razočarati. Čeprav bo dvorana Tabor sprejela 4.500 gledalcev, pa je za jutrišnji dvoboj na voljo le še približno 200 vstopnic, oba boksarja obljubljata spektakel.

Jutri me čaka normalen dan
Jutri ptujskega boksarja čaka povsem normalen dan. "Nič posebnega, jutri me čaka normalen dan. Zjutraj oziroma dopoldan trening aktivacije, popoldan pa se bom skušal umiriti, šel bom v osamo, ponotranjil misli, sprehodil se bom skozi dvoboj. Popoldan se bom naspal, v dvorano moram priti približno dve uri pred dvobojem, tja pa bom - preprosto športno povedano - prišel razturat," je sobotni dan do dvoboja opisal Zavec.

Dogajanje v dvorani Tabor se bo s predborbami začelo ob 19. uri, dvoboj Zavec - Jengojan pa bo na vrsti ob 22. uri. Prenos na TVS 2 in na MMC-ju se bo začel deset minut prej.

Jengojan kilogram težji od Zavca