Damir Dugonjić na 100 m prsno brani srebro z lanskega evropskega prvenstva. Foto: STA
Damir Dugonjić na 100 m prsno brani srebro z lanskega evropskega prvenstva. Foto: STA

S sedmimi mesti so se v polfinale prebili Damir Dugonjić na 100 prsno, Peter Mankoč na 100 delfin in Anja Čarman na 100 hrbtno. Tjaša Vozel je bila na 50 prsno deveta, 15-letna Nastja Govejšek pa je s 15. mestom presenetila na 100 prosto.

Prenos popoldanskih bojev od 16.30 naprej na TV SLO 2 in MMC-ju.

Med vsemi slovenskimi plavalci je bil vnovič najbolj prepričljiv Dugonjić, branilec srebrne medalje z lanskega prvenstva v Szczecinu na 100 prsno, ki je v svoji skupini plaval le na zmago in nadzoroval tekmece.

Po pričakovanjih je s prvim nastopom uspešno opravila Čarmanova in potrdila dobro pripravljenost, veliko rezerv in boljši končni dosežek pa napoveduje tudi Mankoč. Vozlova si v popoldanskem terminu želi nov osebni in slovenski rekord, ki ga je dopoldan zgrešila za stotinko sekunde.

Na 100 hrbtno je premiero doživelo ribniško plavanje, saj je Lucija Kous prva plavalka iz tega kluba, ki je nastopila v članski reprezentanci. Ob osebnem rekordu je 17-letna Kousova sebi na premieri priplavala 21. mesto, polfinale pa je zgrešila manj kot dve desetinki sekunde.