Veselje kapetana Paula McGinleyja in Jamieja Donaldsona. Foto: EPA
Veselje kapetana Paula McGinleyja in Jamieja Donaldsona. Foto: EPA

Odločilno točko za tretjo zaporedno zmago Evrope je v nedeljskih posamičnih dvobojih prispeval Martin Kaymer, ki je premagal Bubbo Watsona, izkazal pa se je tudi prvi igralec sveta, Severni Irec Rory McIlroy. Ameriški golfisti tako zdaj že 21 let niso zmagali na tekmi za Ryderjev pokal, ko je bila ta na sporedu v Evropi.

Posamične zmage so za Evropo v nedeljo dosegli McIlroy, Graeme McDowell, Martin Kaymer in novinec Jamie Donaldson, ko pa je bil izid 14,5:9,5, je bilo tudi zadnjih teoretičnih upov za ZDA konec. "Težko je ubesediti čustva. Neverjetno, vedel sem, da bo tesno, po drugi strani pa nisem želel preveč gledati na semafor. Osredotočil sem se na svojo tekmo in uspelo mi je," je po zmagi dejal 38-letni Valižan Donaldson. Kapetan evropske ekipe Paul McGinley pa je dodal: "Rad bi poudaril, da je bila velika čast voditi 12 igralcev. Vsem skupaj gre izjemna zahvala, opravili so krasno delo." Ekipa Evrope je vodila že po sobotnem drugem dnevu, ko je bilo 10:6, in že takrat je bilo jasno, da bodo Američani težko naredili preobrat.

Za zmagovalce so igrali Jamie Donaldson (Wales), Victor Dubuisson (Francija), Stephen Gallacher (Škotska), Sergio Garcia (Španija), Martin Kaymer (Nemčija), Graeme McDowell, Rory McIlroy (oba Severna Irska), Ian Poulter, Lee Westwood, Justin Rose (vsi Anglija), Thomas Bjorn in Henrik Stenson (oba Švedska), za poraženo zasedbo ZDA pa so bili na zelenicah Keegan Bradley, Rickie Fowler, Jim Furyk, Zach Johnson, Matt Kuchar, Hunter Mahan, Phil Mickelson, Patrick Reed, Webb Simpson, Jordan Spieth, Jimmy Walker in Bubba Watson.