Nick Foles se je hitro znašel med Ramsi. Foto: Reuters
Nick Foles se je hitro znašel med Ramsi. Foto: Reuters
Dez Bryant
Dez Bryant sodi med najboljše lovilce na svetu. Foto: Reuters

Podajalec Nick Foles, ki je prišel iz Philadelphie, je dosegel dva zadetka (enega po zraku, enega po tleh). Seattle je v zadnji četrtini dosegel 18 zaporednih točk, a je njegova obramba klonila 54 sekund pred koncem rednega dela, ko je Foles s 37 jardov v končno cono poslal Lanca Kendricksa. V podaljšku je edini prosti strel dosegel Greg Zuerlien (37 jardov). Seahawksi so imeli nato še sami napad, 42 jardov pred končno cono so imeli 4. poskus za 1 - tokrat so v nasprotju s Super Bowlom poskušali s tekačem Marshawnom Lynchom, a so bili neuspešni.

Kavboji slavili, a izgubili Bryanta
Dallas je v vročem divizijskem obračunu ugnal NY Giantse s 27:26. Vsega 11 sekund pred koncem je Tony Romo podal Jasonu Wittnu za končni izid. Za slabo novico v domačem taboru je poskrbela poškodba Deza Bryanta, ki bo moral po operaciji stopala počivati 4 do 6 tednov.

Jones po vrnitvi hitro ujel dve podaji za TD
V še enem večnem divizijskem obračunu je Green Bay v gosteh pričakovano premagal Chicago z 31:23. Podajalec Aaron Rodgers ima očitno še vedno telefonsko številko Bearsov, saj je razmerje zmag in porazov povišal na 13:3. Tokrat je vrgel tri podaje za zadetek, dve je ujel James Jones, ki se je med Packerse vrnil komaj nekaj dni pred sezono (zaradi poškodbe Jordyja Nelsona, ki bo izpustil celotno sezono).

Mariota vrgel štiri podaje za zadetek
Tennessee je v gosteh pometel s Tampo Bayem z 42:14. Šlo je za obračun ekip, ki sta na naboru izbirali prva in druga. Titansi so pokazali, da je Tampa morda naredila napako s prvim izborom Jameisom Winstonom (210 jardov, 2 TD, 2 INT), saj je njihov Marcus Mariota (209 jardov) blestel s štirimi podajami za zadetek.

Billsi imajo vse večje apetite
Buffalo je že lani blestel predvsem v obrambi, po prihodu obrambnega maga Rexa Ryana ima letos še višje apetite. Billsi so tako pometli z ambicioznim Indianapolisom s 27:14 (sredi tretje četrtine je bilo že 24:0).

Liga NFL, 1. teden:
NEW ENGLAND - PITTSBURGH 28:21
CHICAGO - GREEN BAY 23:31
HOUSTON - KANSAS CITY 20:27
NY JETS - CLEVELAND 31:10
BUFFALO - INDIANAPOLIS 27:14
WASHINGTON - MIAMI 10:17
JACKSONVILLE - CAROLINA 9:20
ST. LOUIS - SEATTLE 34:31 (podaljšek)
ARIZONA - NEW ORLEANS 31:19
SAN DIEGO - DETROIT 33:28
TAMPA BAY - TENNESSEE 14:42
OAKLAND - CINCINNATI 13:33
DENVER - BALTIMORE 19:13
DALLAS - NY GIANTS 27:26

Ponedeljek:
ATLANTA - PHILADELPHIA
SAN FRANCISCO - MINNESOTA