Rajmond Debevec je finale zgrešil za 1,9 kroga. Foto: www.alesfevzer.com
Rajmond Debevec je finale zgrešil za 1,9 kroga. Foto: www.alesfevzer.com
Bojan Tokić
Po dveh zmagah je Bojan Tokić klonil v osmini finala. Foto: www.alesfevzer.com
Tratnik 20. v vožnji na čas
Debevec ostal brez vrhunskega rezultata

ajmondu Debevcu se ni uspelo uvrstiti v finale z malokalibrsko puško v ležečem položaju.

Nekdanji olimpijski prvak je v svojem prvem nastopu v Bakuju osvojil 15. mesto. Zadel je 614,1 kroga in bil od finala najboljše osmerice oddaljen 1,9 kroga.

Strelca na glinaste golobe Jasmina in Boštjan Maček sta bila na ekipni tekmi osma.
Slovo Tokića v osmini finala
Namiznoteniški igralec Bojan Tokić je v osmini finala klonil pred Paulom Drinkhallom. Britanec je slavil s 4:2. Tokić je zmagal v prvem nizu in po izenačenju povedel z 2:1, nato pa je Drinkhall naslednje tri nize dobil na 5, 9 in 3. "Pokazal nisem niti 30 odstotkov tistega, kar sem včeraj. Sam nase sem ustvaril pritisk, skoraj vso noč nisem spal, želel sem si zmago, saj sem vedel, da z njim še nisem izgubil, danes pa sem odigral katastrofalno. Pregorel sem v želji, saj sem videl lepo priložnost in odlično formo iz prejšnjih dveh dni. Zaželel sem si vrhunski izid, ki je bil realno dosegljiv, a sem v želji pregorel. Zato danes nisem pokazal ničesar," je dejal Tokić.

Batageljeva 16. v vožnji na čas
Kolesarka Polona Batagelj je na 26-kilometrskem kronometru zasedla 16. mesto. Zmagala je Nizozemka Ellen van Dijk, ki je imela skoraj 37 sekund prednosti pred srebrno Ukrajinko Gano Solovej. Batageljeva je zaostala za dobre tri minute. "Rezultat je nad pričakovanji, saj je prehitela tudi nekaj zelo znamenitih imen. Tukaj se je v vetru res dobro znašla, saj sem predtem pričakoval uvrstitev nekje med 22. in 30. mestom," je dejal trener Gorazd Penko. Med kolesarkami ljubljanskega BTC Cityja je bila najboljša Avstrijka Martina Ritter na petem mestu.

Z vožnjo na čas so opravili tudi moški. Jan Tratnik je bil 20., za zmagovalcem Vasilom Kirijenko iz Belorusije pa je zaostal za več kot pet minut.

Franka Anić klonila v četrtfinalu
Zelo živahno je tudi na boriščih. Tekvondoistka Franka Anić je v uvodnem dvoboju z zlato točko v podaljšku izločila Nemko Rabio Guelec. V četrtfinalu je nato klonila pred Švedinjo Johanssonovo.

Boksar Edin Sejdinović pa se je v prvem krogu boksarskega turnirja do 64 kg pomeril z domačim tekmovalcem Colazzom Sotomayorjem in izgubil po točkah. 18-letni Sejdinović, ki prvo leto nastopa med člani, v dvoboju s precej višjim in izkušenejšim 30-letnim Kubancem, ki nastopa za Azerbajdžan, ni imel nikakršnih možnosti. "Dal sem svoj maksimum in v zadnji rundi močno pritisnil, skušal sem iti vanj, saj je precej večji od mene. Bilo je težko. Stopil je korak nazaj in bil sem meter od njega. To sta moja prva takšna tekma in pomembna izkušnja," je po porazu povedal slovenski reprezentant, ki bo zdaj odpotoval na priprave v Bolgarijo, kjer bo avgusta tudi evropsko prvenstvo.

Tratnik 20. v vožnji na čas
Debevec ostal brez vrhunskega rezultata