Mateja Šimic je uresničila olimpijske sanje. Foto: EPA
Mateja Šimic je uresničila olimpijske sanje. Foto: EPA

Po 1.500 metrih plavanja, 40 kilometrih kolesarjenja in desetih kilometrih teka je zmagala Švicarka Nicola Spirig, ki je v cilj prišla s časom 2:06:35. Z zaostankom štirih sekund je drugo mesto zasedla Irka Aileen Morrison, Čilenka Barbara Riveros pa je na tretjem mestu zaostala šest sekund. Šimičeva je zaostala štiri minute in 56 sekund. Spirigova, ki si je zmago zagotovila z odličnim tekom, je sicer dvakratna evropska prvakinja, na olimpijskih igrah v Pekingu je zasedla šesto mesto, v Madridu pa je zmagala drugič.

V Londonu načrtuje življenjsko formo
"Ta tekma zame ni pomenila veliko, prišla sem predvsem tekmovat in gledat, kako bodo nastopale moje konkurentke. Izkazalo se je, da večina ni imela najboljšega dne, ali so slabo tekmovale ali so odstopile, ena pa ni prišla na štart. Tako da se je vse 'poklopilo'," je bila po potrditvi olimpijskega nastopa zadovoljna Šimičeva. "Na kolesu sem bila na začetku v drugi skupini, nato smo ujeli prvo, v drugo menjavo je prišla le ena velika skupina. V teku sem že vedela, da sem na olimpijskih igrah, in sem le odtekla do konca," je potek tekme pojasnila najboljša slovenska triatlonka.

"Verjetnost, da sem na OI tudi brez te tekme, je bila 85-odstotna. Ampak vedno se lahko zgodi kakšno presenečenje, lahko kakšna tekmica naredi res fenomenalen rezultat. Izkazalo se je, da določene tekmice, za katere sem mislila, da so odlično pripravljene, sploh niso prišle do točk," je še dodala Šimičeva, ki si bo zdaj privoščila nekaj dni premora z družino, nato pa se bodo že začele priprave na London, v osmih tednih treninga pa se bo udeležila še nekaj manjših tekem. "Upam, da bom v Londonu v življenjski formi," je še dodala.

V tej sezoni je opravila delo, ki so ga njene tekmice v dveh letih. Med drugim je dosegla najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu, drugo mesto v Edmontonu, vse to pa je pomenilo, da je imela vozovnico za poletne OI dokaj trdno v žepu že pred današnjim madridskim nastopom.