Slovenski padalci nadaljujejo uspešne predstave ... Foto: Zoran Račič
Slovenski padalci nadaljujejo uspešne predstave ... Foto: Zoran Račič

245 padalcev in padalk iz 24 držav se je v Bellunu na četrti tekmi sezone svetovnega pokala v skokih na cilj potegovalo za najvišja mesta in stopničke, v izjemni konkurenci so bili na koncu najbolj veseli Slovenci.

Ekipa Elan v postavi Roman Karun, Peter Balta, Senad Salkič, Borut Erjavec in Matej Bečan je delovala suvereno od začetka do konca in se z novo zmago še utrdili na prvem mestu v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer jih čakata še dve tekmovanji.

"V Bellunu so pogoji za vse enaki, obenem pa smo v Italijo prišli visoko motivirani, kajti z svojimi skoki nismo bili v tej sezoni preveč zadovoljni, predvsem zaradi prevelikega števila centimetrov v posameznih serijah. Tokrat smo to izboljšali, skakali smo precej konstantno, brez nihanj, kar nam je na koncu zadoščalo za zmago, ki je zelo sladka," je tekmovanje ocenil Matej Bečan, ki je bil tudi najboljši posameznik med Slovenci.

"Pred odhodom v Italijo smo se zavedali, da bodo predvsem domačini visoko motivirani, toda to ni bilo naše breme. Mi smo predvsem izboljšali svoje skoke, ki so bili na že dokaj visoki ravni, toda niso še optimalni. Tekmovanje lahko ocenimo kot zelo uspešno in upam, da bomo v podobni formi tudi na evropskem prvenstvu in na zadnjih dveh tekmovanjih v svetovnem pokalu," pa je črto pod nastop v Italiji potegnil Roman Karun.

Pred padalci v naslednjem mescu ne bo počitka, saj jih že čez deset dni čaka pot v Bolgarijo, kjer bodo na evropskem prvenstvu branili dve zlati medalji, septembra pa sledita še preostali tekmovanji za svetovni pokal v Avstriji in Švici.