Slovenski padalci so dobili tri od štirih tekem v letošnji sezoni svetovnega pokala. Foto: Zoran Račič
Slovenski padalci so dobili tri od štirih tekem v letošnji sezoni svetovnega pokala. Foto: Zoran Račič
Peter Balta je bil med štirimi zmagovalci v posamični konkurenci. Foto: Zoran Račič

Slovenci so se z zmago učvrstili v skupnem seštevku. Zmagovito ekipo so sestavljali Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek.

"Z zmago smo zelo zadovoljni, najbolj pa nas veseli, da je bila prednost pred drugouvrščenimi Italijani zelo zajetna. Vsekakor me veseli tudi zmaga med posamezniki, resda sem jo delil s še tremi padalci. Je tudi sad počitka, ki sem si ga privoščil med prejšnjo tekmo in tokratno, vmes pa smo seveda naredili še nekaj dobrih treningskokov, kar je botrovalo vsem tem dosežkom," se je uspeha ekipe Elan veselil Ptujčan Balta, ki si je posamično zmago delil z Banom in še z dvema padalcema. Med deseterico se je uvrstil še Salkič.

Za odtenek slabše od Elana so nastopali Ptujčani (Boris Janžekovič, Gorazd Vindiš, Matevž Cestnik, Aleksander Čuš, Tonček Gregorič), ki so bili do pete serije v boju za stopničke, precej spremenljivo pa so skakali tudi člani leške ekipe ALC (Gorazd Lah, Matjaž Pristavec, Marko Veselič, Matevž in Jernej Vukotič), ki ji je na koncu le uspelo doseči nekaj točk v svetovnem pokalu.