Slovenski ragbisti so po zmagi nad Srbijo (30:21) strli še Slovaško. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski ragbisti so po zmagi nad Srbijo (30:21) strli še Slovaško. Foto: www.alesfevzer.com
Ragbisti kljub slabši igri boljši od Slovakov

Moštvo selektorja Andrewa Fentona je hitro povedlo s tremi točkami Petra Kavčiča v 7. minuti. Isti igralec je dodal še dve za 10:0. Slovaška reprezentanca se je v nadaljevanju večinoma branila, vendar je po napaki domače obrambe in hitrem prodoru Jakuba Varge znižala na 10:7.

V 30. minuti so si Slovenci priborili nov zadetek za 18:7. V 37. minuti je po navodilu glavnega sodnika tekme Hrvoje Bartoliča zaradi udarca v glavo igrišče moral zapustiti kapetan Jaka Sajevic, namesto katerega je vstopil Luka Medved. Do konca polčasa smo bili priča še nekaj akcijam na obeh straneh, rezultat pa je ostal 18:7.

Krstni zadetek Juša Penka
Drugi polčas sta bledo začeli obe ekipi, za odtenek prepričljivejši so bili Slovaki, ki so v 60. minuti dosegli nov zadetek in znižali zaostanek na 18:15. Po nekaj taktičnih menjavah trenerja Fentona so se zbudili tudi encijani. Vodstvo je v 66. in 70. minuti dodatno povišal Kavčič na 24:15. S hitrim prodorom pa je v 73. minuti svoj krstni zadetek v članski konkurenci dosegel 17-letni Juš Penko in povišal vodstvo na končnih 29:15.

V 77. minuti je v igro vstopil še najstarejši član slovenske reprezentance Igor Okič, tako da sta istočasno na tekmi evropskega pokala v isti ekipi nastopila oče Igor in sin Gal Okič.

Kavčič je bil s 14 točkami najboljši mož tekme.

Ragbisti kljub slabši igri boljši od Slovakov