Ronnie O'Sullivan je dosegel nov mejnik. Foto: Reuters
Ronnie O'Sullivan je dosegel nov mejnik. Foto: Reuters

Anglež je v finalu turnija Players Championship premagal Neila Robertsona z 10:4. Za vrhunec je poskrbel prav v zadnji igri, ko je presegel mejo stotih točk, kar mu je uspelo že tisočič v karieri. Gledalci so ponoreli, vstali in glasno ploskali prav do konca igre, ko je bilo dvoboja tudi uradno konec.

Hitro povedel s 5:0
Finale je bil precej enostranski. O'Sullivan je v svojem 50. finalu hitro povedel s 5:0 in zgodovinski dvoboj suvereno pripeljal do konca.

Po zmagi delil komplimente
O'Sullivan se je po dvoboju najprej zahvalil Robertsonu in ga opisal kot enega najbolj prijaznih igralcev na turneji: "Igral sem dobro. Tudi Neil je igral čudovito, vsi ga radi opazujejo. Snuker je lahko vesel, da ima tako prijaznega igralca. Tak je morda le še Liang Venbo. Res ga občudujem."

V Prestonu slavil prvi turnir
43-letnik je v Prestonu dobil tudi svoj prvi turnir za jakostno lestvico, daljnega leta 1993 je tud premagal Stephena Hendryja (turnir je takrat štel za UK Championship): "To je eno najboljših prizorišč, tudi zato je bila raven snukerja ta teden na tako visoki ravni."

Največ stotic

IgralecStotice
Ronnie O'Sullivan1.000
Stephen Hendry775
John Higgins745
Neil Robertson621
Judd Trump596
Mark Selby570