Slavko Jerič je član športne posadke MMC-ja že 13 let. Foto: MMC RTV SLO
Slavko Jerič je član športne posadke MMC-ja že 13 let. Foto: MMC RTV SLO

Jerič je eden najvidnejših novinarjev športnega uredništva MMC-ja. Pred kratkim ga je Statistično društvo Slovenije nagradilo za odličnost statističnega poročanja v medijih. Širok krog bralcev je pridobil s svojimi blogi, v katerih je pogosto združil šport s kakšno izmed drugih tem, v zadnjem letu pa objavlja tudi športne kolumne. 33-letnega diplomiranega inženirja matematike in univ. dipl. psihologa zanimajo tudi filmi, družbena omrežja in številke na vse mogoče načine.

Preberite celoten klepet
Športni SOS
: Spletno mesto za ljubitelje športne statistike

@SportniSOS

"Časovno najbolj zahtevna vprašanja so tista, pri katerih je potrebno pregledati veliko podatkov iz različnih baz. Za število teniških preobratov (od 0:1 do 2:1 sem potreboval precej ur)," o tem, kako se spopada s statističnimi orehi, pravi Jerič. In kateri podatek ga je pri raziskovanju najbolj presenetil? "Najbolj zanimiv podatek je zame ta, da je Katarina Srebotnik edina teniška igralka, ki je slavila na prvem turnirju, na katerem je zaigrala tako med posameznicami, v dvojicah in mešanih dvojicah. Težko ponovljiv dosežek!" je v spletnem klepetu odgovoril Jerič. Več pa TUKAJ.
Decembrski klepeti na MMC-ju
Klepet s Slavkom Jeričem je prvi v nizu pogovorov, namenjenih Multimedijskemu centru. V prazničnem decembru, ko se izteka leto in pregledujemo, kaj je prineslo, vam želimo ponuditi možnost klepeta z več sodelavci MMC-ja, med drugim tudi z velikim filmskim poznavalcem in kolumnistom Andrejem Gustinčičem. Vse, ki sodelujete na forumih in objavljate komentarje, bo brez dvoma zanimal klepet z vodjo moderatorjev forumov Milošem Brkićem. Vsebinska in tehnična vprašanja pa boste lahko zastavili vodji MMC-ja Luki Zebcu in urednici uredništva za nove medije na MMC-ju Kaji Jakopič.