Boris Denič meni, da se v Sloveniji radi primerajmo s tistimi, s katerimi se realno ne moremo. Foto: www.alesfevzer.com
Boris Denič meni, da se v Sloveniji radi primerajmo s tistimi, s katerimi se realno ne moremo. Foto: www.alesfevzer.com

Tema pogovora je bilo svetovno prvenstvo, na katerem je Slovenija osvojila osmo mesto. "Bilo je preveč tehničnih napak, razen tekme z Makedonijo smo imeli prevelika nihanja v igri. Dosegli smo cilj, nismo pa bili všečni z igro, kar je tudi posledica poškodb, s katerimi smo se spopadali med pripravami. Po tekmi s Francijo nismo imeli energije za preskok," je pojasnil Denič. "Ne iščem alibijev. Delal sem po najboljši volji, se nimam kaj opravičevati."

Mladi morajo izriniti stare z igro, ne prek medijev
Selektor je nadaljeval, da ima tako kot vsak človek napake, a da v igralskem kadru ne bi nič spreminjal. "Nikogar, ki je bil zdrav in je ostal doma, ne bi peljal zraven. Igralcev ne morete deliti na stare in mlade, ampak na slabe, dobre in vrhunske. Lahko vse zamenjamo z mlajšimi, a ti nimajo izkušenj, ki so potrebne za velika tekmovanja. Če bomo vse zamenjali, bomo ostali doma, se sploh ne bomo uvrstili na prvenstvo. Poglejte Francoze, imajo najstarejšo državno reprezentanco. Deset let so že isti. Zato ni vprašanje, koliko je kdo star, ampak kdo je sposoben. Mladi se bodo postopoma priključevali. Mladi morajo izriniti stare z igro, ne pa prek medijev in navijaštva. Dokler mlad igralec ne bo lačen bolj kot star, mu bo nosil žoge," je Denič razmišljal o dobrih in slabih igralcih.

Glede svoje usode popolnoma miren
S svojo usodo na mestu selektorja se ne obremenjuje: "Sem popolnoma miren. Vedno poskušam delati na najboljši način. Če bom jutri odstavljen, v redu; če ne bom, tudi prav, bom delal naprej." Denič je komentiral tudi javne polemike kapetana Uroša Zormana z "nergači" po spletnih forumih. "Sem eden tistih, ki ne spremlja nič, tako da sem za to izvedel šele po tem, ko se je zgodilo. Lahko ga razumem, da je kot kapetan zaščitil ekipo. Kakor koli, tu ni zmagovalca. Mi zaradi tega nismo bili dovolj zbrani, gledalci pa niso dobili tistega, kar so želeli," je sklenil Denič.

Celotno oddajo Športni izziv si oglejte na spodnji povezavi.

Športni izziv: Boris Denič o nastopu v Katarju
Športni izziv: Boris Denič o nastopu v Katarju