Osmo mesto je po slabši lanski sezoni zelo dober izid za Živo Dvoršak. Foto: www.alesfevzer.com
Osmo mesto je po slabši lanski sezoni zelo dober izid za Živo Dvoršak. Foto: www.alesfevzer.com
Strelka Živa Dvoršak za mesto zgrešila OI

V boju štirih strelk - poleg Dvoršakove olimpijske norme niso imele izpolnjene še Madžarka Julianna Miskolczi, Švicarka Petra Lustenberger in Hrvatica Tanja Perec - za zadnja tri prosta mesta za Rio je najkrajši konec potegnila prav Ljubljančanka.

Dvoršakova je navzlic glasni podpori številnih slovenskih navijačev v finalu streljala zelo spremenljivo, serija njenih strelov zgovorno priča o tem (9,5, 9,9, 10,7, 9,9, 10,8, 10,1 in 9,2). Zmagala je Srbkinja Andrea Arsović, druga je bila Norvežanka Malin Westerheim, tretja pa Švicarka Petra Lustenberger.

Naredila sem preveč napak
Po finalni tekmi Dvoršakova ni skrivala razočaranja in je dejala: "Tekmo sem končala na najbolj nehvaležnem mestu. To, da sem se borila in uvrstila v finale, je bil le en del današnje preizkušnje. Po kvalifikacijski tekmi sem se pripravljala za finale in skušala umiriti, a se mi enostavno ni izšlo. Moje neposredne tekmice, ki so lovile olimpijsko kvoto, so prav tako slabo streljale v določenih trenutkih, a šele po tem, ko sem izpadla. V finalu sem bila prva, ki sem posegla po slabših strelih, enostavno sem naredila preveč napak."

Poleg Dvoršakove sta na današnji tekmi nastopili še Urška Kuharič in Nina Juvan. Obe mladi slovenski strelki je precej zdelala trema, prva je s 406,6 kroga zasedla 77., druga pa z 0,1 kroga manj 78. mesto.

Venta 46. z zračno pištolo
V moški konkurenci je Kevin Venta z zračno pištolo osvojil 46. mesto (569). Sašo Stojak je zadel krog manj in zasedel 49. mesto, tretji slovenski predstavnik Blaž Kunšek pa je s 567 krogi končal na 54. mestu.

V soboto dan D za Debevca
V soboto bo na sporedu zadnji tekmovalni dan. Na moški tekmi z zračno puško bodo nastopili Rajmond Debevec, Željko Moičević in Benjamin Jodl, na ženski z zračno pištolo pa Petra Dobravec, Katja Vodeb in Majda Raušl. Debevec bo lovil še zadnji vlak za olimpijske igre v Riu de Janeiru.

Strelka Živa Dvoršak za mesto zgrešila OI