Sašo Taljat in Luka Božič sta se uvrstila na olimpijske igre v Londonu. Foto: Nina Jelenc
Sašo Taljat in Luka Božič sta se uvrstila na olimpijske igre v Londonu. Foto: Nina Jelenc
Taljat in Božič potujeta na OI v London

Dve mesti za njima sta bila Dejan Kralj in Simon Hočevar, medtem ko sta Urban Jarc in Luka Slapšak končala na 27. mestu. Čeprav uvrstitev posadke Taljat - Božič ni dobra, pa sta Primorca še kako vesela, saj sta dobila slovenske kvalifikacije za olimpijske igre.

Na olimpijske igre prvič v življenju
"Ja, na olimpijske igre greva, pismo! Prvič v življenju! Tudi to je nekaj razveseljujočega," je takoj po tem, ko je izvedel, da si je skupaj z Božičem zagotovil pot v London, vzkliknil Taljat in se ozrl tudi na sicer neposrečen nastop na EP-ju. "To je prvič, da sva izpadla že v kvalifikacijah, zaradi tega sem zelo razočaran. Sicer sama vožnja ni bila slaba, so bile pa zelo majhne razlike, zato si napak nisi smel privoščiti. Brez kazenskih sekund bi bila nekje okrog petega mesta. Ni bilo porazno, je pa skupek vsega prispeval k temu rezultatu." V ekipni vožnji se dvosedom ni uspelo prebiti v finale, saj so bili v konkurenci osmih ekip sedmi.

Kragljeva druga v kvalifikacijah
Pri kajakašicah pa olimpijska potnica še ni znana. Za mesto v Londonu se borita Urša Kragelj in Eva Terčelj, ki sta bili obe uspešni v kvalifikacijah, tako da bo o OI odločal polfinalni oziroma finalni nastop. Kragljeva je sicer v kvalifikacijah zasedla drugo mesto, Terčeljeva pa 18. V tej konkurenci je veslala še Nina Mozetič, ki je ostala brez polfinala na 22. mestu. Ekipno se kajakašicam Kragljevi, Terčeljevi in Mozetičevi ni uspelo prebiti v finale.

V soboto bodo v Augsburgu na sporedu prve končne odločitve. V moškem polfinalu kanuistov bosta Slovenijo zastopala Benjamin Savšek in Anže Berčič, pri kajakaših pa Peter Kauzer in Janoš Peterlin.

Taljat in Božič potujeta na OI v London