Jolanda Neff je prvič v članski konkurenci postala svetovna prvakinja v krosu. Foto: Reuters
Jolanda Neff je prvič v članski konkurenci postala svetovna prvakinja v krosu. Foto: Reuters



Zmagala je Švicarka Jolanda Neff. Najboljša Slovenka je zaostala skoraj pet minut, a Neffova je bila razred zase, saj je drugo Britanko Annie Last premagala za skoraj dve minuti in pol, bronasta Francozinja Pauline Ferrand-Prevot pa je zaostala že več kot tri minute.

"Za mano je tudi zadnja dirka v sezoni. Kot je tradicija, na zadnji dirki zelo dobro dirkam in tudi danes mi je šlo dobro. Z 10. mestom sem zadovoljna," je Žakljeva ocenila svoj nastop.

"Sama sem se na progi dobro počutila, hitro sem osvojila vse zahtevne odseke, zato sem se dirke res veselila. Dobro mi je uspel tudi start, pozneje so se mešale pozicije, a ves čas sem bila med najboljšimi, na koncu sem celo malo pridobila, saj sem se v klancu počutila dobro, ker mi je uspelo dobro razporediti moči," je še povedala.

Ssvetovno prvenstvo se je končalo z dirkami v spustu. Dobro je nastopila Monika Hrastnik, ki je zasedla sedmo mesto. Najboljša je bila Kanadčanka Miranda Miller

V moški konkurenci je bil Jure Žabjek 32. Slavil je Francoz Loic Bruni pred Avstralcem Michaelom Hannahom in Američanom Aaronom Gwinom.