Tanja Žakelj stopnjuje svojo formo, na prihajajočem evropskem prvenstvu bi bila lahko zelo nevarna. Foto: Martin Platter
Tanja Žakelj stopnjuje svojo formo, na prihajajočem evropskem prvenstvu bi bila lahko zelo nevarna. Foto: Martin Platter

Novo zmago je dosegla Francozinja Pauline Ferrand Prevot, Blaža Klemenčič je osvojila deveto mesto.

Dvaindvajsetletna Francozinja, zmagovalka letošnje ženske različice cestne dirke Valonska puščica, je prepričljivo zmago slavila že pred tednom dni na Češkem, tudi tokrat pa je pokorila vso konkurenco. Drugo mesto je osvojila Norvežanka Gunn-Rita Dahle Flesjaa, tretja pa je bila Švicarka Jolanda Neff.

Žakljeva je vse od štarta vozila v skupini tekmovalk, ki so se borile za tretje mesto. Čeprav je za nekaj trenutkov izgubila stik z njimi, je v zadnjih dveh krogih ulovila priključek, v drugi polovici zadnjega kroga pa prikolesarila do četrtega mesta.

Klemenčičeva je stik z najboljšimi držala v prvem krogu, nato pa nekaj časa izgubila in zdrsnila zunaj deseterice. Sredi dirke je začela pridobivati mesta, se prebila do devetega mesta, ki ga je izkušena slovenska reprezentantka znala zadržati.

Naslednji veliki test bo že čez teden dni, ko bo St. Wendel v Nemčiji gostil evropsko prvenstvo.