Tekvondoistka Petrušićeva iz Švice s srebrom

V prvem dvoboju je mlada Ljubljančanka dokazala, da je na prvenstvo bolje pripravljena kot leto starejša Ciprčanka Irene Pasiouli, saj jo je porazila z visoko razliko šestih točk (8:2). V četrtfinalu je Petrušićeva odlično nadzorovala potek dvoboja, saj je bila dovolj dejavna, da je prva nosilka turnirja, Francozinja Yasmina Aziez, ki je čakala na njeno napako, ni mogla presenetiti. Aziezova je sicer vodilna na svetovni lestvici.

V polfinalu je presenetila še eno veliko ime tekvondoja. Rusinja Aleksandra Ličagina ji je morala priznati premoč po treh krogih. Podobno presenečenje je uspelo tudi Bogdanovićevi, ki je v drugem polfinalu s 4:2 ugnala trikratno in aktualno evropsko prvakinjo iz Hrvaške, Lucijo Zaninović.

Tako sta se za zlato medaljo udarili mladi predstavnici prihajajočega vala tekvondoja. V njem pa je tokrat slavila tretja nosilka turnirja, ki navkljub šele 18 letom nadaljuje niz vrhunskih rezultatov, ki jih je v članski konkurenci začela s tretjim mestom na lanskem svetovnem prvenstvu in z uvrstitvijo na letošnje olimpijske igre.

Ana Petrušič druga na EP-ju
Ana Petrušič druga na EP-ju