Saša Golob je z drugim mestom potrdila skupno zmago na parterju. Foto: Aleš Fevžer
Saša Golob je z drugim mestom potrdila skupno zmago na parterju. Foto: Aleš Fevžer

Drugi dan nastopov v Medellinu je Alen Dimic tako na bradlji kot na drogu osvojil tretje mesto. Tjaša Kysselef je bila tretja na gredi, Saša Golob pa druga na parterju, s čimer je potrdila skupno zmago sezone na tem orodju, ter osma na gredi.

Najboljši slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je nastopil že prvi dan finalov in med sestavo na konju z ročaji naredil napako, tako da je po dveh sezonah (2012, 2013) prvič ostal brez skupne zmage. A peto mesto je bilo dovolj, da je v skupni razvrstitvi svetovnega pokala sezone 2014 s tretjega napredoval na končno drugo mesto.

Prvi dan finalov sta na parterju dobro nastopila Žiga Šilc in Rok Klavora. Izkazal se je zlasti Šilc, ki je bil tretji, Klavora pa je s šestim mestom v skupni razvrstitvi sezone napredoval s petega na tretje mesto, na preskoku pa je tekmovala Tjaša Kysselef, ki je bila prav tako šesta, s čimer je potrdila skupno tretje mesto.

V noči na ponedeljek po srednjeevropskem času je Dimic nastopil v dveh finalih, tako na bradlji kot drogu dosegel tretje mesto, s tretjim mestom na bradlji pa je napredoval tudi na končno drugo mesto za sezono 2014, kjer si je skupno zmago z dobrimi spomladanskimi nastopi že pred časom zagotovil Mitja Petkovšek.

V slovenskem taboru bodo tako sezono svetovnega pokala končali kar s štirimi skupnimi zmagami; poleg Petkovška in Golobove je skupna zmagovalka sezone še Teja Belak, ki je zmagi slavila tako na preskoku kot gredi. Ob tem so se še štirje uvrstili med najboljše tri.