Bojan Tokić se je prebil med najboljših 32 igralcev na svetovnem prvenstvu. Foto: Ervin Čurlič
Bojan Tokić se je prebil med najboljših 32 igralcev na svetovnem prvenstvu. Foto: Ervin Čurlič

Dvoboj soigralcev v Saarbrücknu je bil takšen, kot so ga strokovnjaki pričakovali. Tekmeca sta enakovredna, poznata se do potankosti, Steger je imel v medsebojnih tekmah več uspeha, a Slovenec naj bi bil boljši na treningtekmah. Tokić je dvoboj odlično začel, v prvih dveh nizih nadzoroval potek, nato pa v tretjem popustil.
Odločilen je bil peti niz, v katerem je slovenski olimpijec ves čas vodil, imel je 10:8, a izkoristil šele peto zaključno žogo. V šestem nizu je kazalo, da je po petih zaporednih točkah in vodstvu s 6:2 že zlomil tekmeca, vendar se je ta vrnil, izenačil na 6:6, toda popolnega preobrata Tokić ni dovolil.

Ma Longa je namučil že v Rotterdamu
S tem se je Novogoričan uvrstil med najboljših 32, da pa naredi še zgodovinski korak naprej, bi moral v petek premagati drugega nosilca, Kitajca Ma Longa. Z njim se je meril že na prejšnjem prvenstvu, leta 2011 v Rotterdamu, ko je po ogorčenem boju in vrhunski igri obeh izgubil z 2:4.

Turnir v Parizu je že postregel z nekaj presenečenji. Tako sta v drugem krogu izpadla olimpijski prvak iz Pekinga leta 2008 Kitajec Ma Lin in pa svetovni prvak iz leta 2003, ko je bilo prvenstvo prav tako v Parizu, Werner Schlager. Avstrijec je izgubil proti Nemcu Patricku Baumu, ki je imel precej več težav kot v prvem krogu, v katerem se je meril s Sašem Lasanom.