Rok Klavora je v soboto dosegel najboljši slovenski izid. Foto: Aleš Fevžer
Rok Klavora je v soboto dosegel najboljši slovenski izid. Foto: Aleš Fevžer

Rok Klavora (14,866) je bil drugi na parterju. Boljši je bil le dvakratni svetovni prvak na tem orodju Diego Hypolito (15,466). "Včeraj sem se odločil, da bom kalkuliral. Kolebal sem med vajo z izhodiščno oceno 6,4 in 6,2. Videl sem, da so se preostali ogrevali za močne sestave. Računal sem, da bom šel z vajo 6,2. Brazilec je dobil oceno 15,4. Druga ocena je bila 14,8. Odločil sem se, da grem z vajo 6,2, jo naredim lepo in bo dovolj za stopničke. Za prvo mesto ne, ker je Hypolito lepo naredil. Moja vaja je bila lepa, podobna kvalifikacijski, čeprav sem v finalu dobil nižjo oceno. Sem zadovoljen. Ostali so 'kiksali', jaz sem lepo naredil, in to je to," je nastop opisal Klavora.

Zadovoljna je bila že s finalom
Tjaša Kysselef (13,966) je bila tretja na preskoku, zmagala je Uzbekistanka Oksana Čusovitina (14,700). "V Cottbusu nisem pričakovala medalje. Konkurenca je bila 'huda'. Imela sem srečo, da sem jo dobila. Mislila sem, da bo dobro, če že pridem v finale, ko smo šli na tekmo. Izkoristila sem napake tekmice. Naredila sem svoje po najboljših možnostih. Potem sem samo čakala in gledala tekmo," je bila zadovoljna Kysselefova. Teja Belak (13,599) je bila sedma.

Sašo Bertoncelj (14,700) je bil tretji na konju z ročaji. Zmage se je veselil Louis Smith (15,100). "Tretji že spet. Fenomenalno. Zadovoljen sem bil, da sem prišel v finale zaradi vseh imenitnih telovadcev tukaj v Cottbusu. Potem pa še tole ... Na koncu sem tretji, sploh se ne morem pritoževati," pa je misli strnil Bertoncelj.
V nedeljo bo v finalih nastopila le Teja Belak na gredi.