Športni izziv se je tokrat ukvarjal s težavami v slovenskem vaterpolu. Foto: MMC RTV SLO
Športni izziv se je tokrat ukvarjal s težavami v slovenskem vaterpolu. Foto: MMC RTV SLO

Svoja mnenja so predstavili Marko Troppan, v. d. predsednika Vaterpolske zveze Slovenije (VZS), Bogdan Čepič, član predsedstva VZS-ja, selektor Primož Troppan in nekdanji predsednik Milan Krajnc. Celotno oddajo si lahko ogledate spodaj!

"Razočaran sem, enako kot igralci. Žalosten sem, ker smo dobro igrali in smo bili na dobri poti k cilju. Igralci so novico slabo sprejeli, nekateri so dopotovali v Slovenijo in upali na igranje," je uvodoma dejal Primož Troppan in dodal, da so vložili veliko truda, da bi položaj rešili ter da bi vaterpolisti odpotovali na turnir v Anglijo. "Trenutno nismo predstavljeni v dobri luči. Ne skrbi pa me za obstoj vaterpola pri nas. Mislim, da je to prelomnica, da se bomo začeli resneje pogovarjati," je še povedal Troppan.

Krajnc: V mojem času smo vedno zagotovili denar
Marko Troppan je dejal, da so bili že ob njegovem prihodu na položaj 20. maja letos računi blokirani in prazni, možnosti za hitro rešitev položaja pa ni bilo niti ob pomoči Olimpijskega komiteja Slovenije, Fundacije za šport in pristojnega ministrstva. Ob tem je izpostavil, da je zveza brez pokroviteljev, klubi se borijo za obstoj, stroški za odhod na kvalifikacijski turnir pa bi znašali med 10.000 in 15.000 evrov.

"V mojem času smo vedno zagotovili denar. Če ga ni bilo na računu, smo ga dobili iz mojega žepa ali s kratkoročnim posojilom. Nekaj sem ga zagotovil jaz, jamčil sem z osebnim premoženjem," pa je sporočil nekdanji predsednik Krajnc, ki priznava objektivno odgovornost, saj ni naredil revizije ob prihodu in ustavil nekaterih spornih stvari na zvezi.

O ptujskem podjetniku Krajncu, ki je kandidiral tudi za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije, so mediji v zadnjih dneh poročali, da njegovo domnevno poslovanje mimo predsedstva VZS-ja, sklepanje škodljivih pogodb, nepojasnjene bančne dvige in celo ponarejanje listin preiskujejo tudi organi pregona.
Krajnca je ovadil Čepič, ko je predsedstvo ugotovilo utemeljen sum osebnega okoriščanja, ob tem pa Čepič zagotavlja, da so ves čas iskali rešitev, a se je denarna luknja le še večala. Krajnc je po njegovih besedah deloval mimo predsedstva in statuta, celo sam podpisoval pogodbe, za katere niso vedeli. Priznava, da del odgovornosti nosi predsedstvo, a se tako kot Troppan ne boji za obstoj vaterpola v Sloveniji, ki se bo po tej krizi vrnil še močnejši.

Športni izziv o stanju v slovenskem vaterpolu
Športni izziv o stanju v slovenskem vaterpolu