Dirka po Franciji in boj za rumeno majico je vsako leto med športnimi vrhunci poletja. Tudi letos boste lahko dirko vseh dirk spremljali v prenosu na TV Slovenija 2 in na MMC-ju. Foto: Reuters
Dirka po Franciji in boj za rumeno majico je vsako leto med športnimi vrhunci poletja. Tudi letos boste lahko dirko vseh dirk spremljali v prenosu na TV Slovenija 2 in na MMC-ju. Foto: Reuters

Odgovorni urednik športnega programa Mile Jovanović je za prihajajoče obdobje predstavil osveženo ponudbo na malih zaslonih. Te dni sta se začela prenosa dveh svetovnih prvenstev, SP-ja v deskanju v prostem slogu v Kreischbergu v Avstriji in SP-ja v rokometu, ki ga lahko spremljate tudi v obogatenem studijskem programu na drugem programu TV SLO, na večpredstavnostnih zaslonih pa lahko preverjate dogodke in izide tekem na posebnem portalu.

Zimska tekmovanja vse do konca marca
Čeprav je za leto 2015 predvidenih skoraj 500 prenosov športnih prireditev v živo, bomo do konca marca spremljali še pet svetovnih prvenstev. Letošnje svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v Vailu bomo spremljali med 3. in 15. februarjem, SP v nordijskem smučanju med 18. februarjem in 1. marcem v Falunu, sledi SP v biatlonu med 4. in 15. marcem v Kontiolahtiju.

Studijski konci tedna
Športno uredništvo bo vsa svetovna prvenstva spremljalo in nadgrajevalo z dodatnim studijskim programom, ki ga bo pripravljalo ob koncih tedna. Zagotovili bomo prenose ob vseh velikih slovenskih zimskih športnih dogodkih, od pokala Vitranc in Planice, svetovnega pokala v deskanju na Rogli do Zlate lisice in ženskih skokov v Ljubnem, ter dnevno pripravljali oddaje.

Poletna poslastica: Tour de France
Čeprav poletje ne prinaša evropskega ali svetovnega prvenstva v nogometu, bo športni program v preostanku leta pester. Tudi letos bomo prenašali Dirko po Francijo, ki jo bo s sodelavci spremljal Tomaž Kovšca, nogometne kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2016, mitinge v atletiki in tekmovanja v drsanju, plavanju, odbojki in preostalih športih.

Junija bomo spremljali prve evropske igre, ki bodo v azerbajdžanski prestolnici Baku. Nov vrhunec nas čaka jeseni na evropskem prvenstvu v košarki. Na sporedu bo septembra, letos pa ga gostijo kar štiri države: predtekmovanja Nemčija, Hrvaška in Latvija, izločilne boje do finala pa Francija. Slovenska reprezentanca bo predtekmovanje igrala v Zagrebu.